Чудовий торт для любителів вологою випічки. Шикарний смак і аромат торта підкорить всіх, не сумнівайтеся. Хто ще не пробував морквяну випічку - дуже рекомендую. Тепер це мій фаворит. Морквяний торт виходить великим, смачним і дуже бюджетним. Цей рецепт торту дійсно знахідка.
Інгредієнти
- Яйце куряче - 4 шт
- Цукор - 350 г
- Морква - 350 г
- Яблуко - 50 р
- Горіхи волоські - 160 г
- Сіль
- Олія - 120 мл
- Борошно пшеничне / Борошно - 350 г
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
- Сметана - 500 г
- Цукрова пудра - 100 г
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 8
У блендері подрібніть волоські горіхи і окремо очищену сиру моркву з яблуком без шкірки. Збийте яйця з цукром і сіллю до пишної піни - близько 5 хвилин. У яєчну масу влийте олію і додайте борошно з розпушувачем, добре перемішайте. Додайте подрібнені горіхи і моркву з яблуком, знову перемішайте.
Форму застеліть папером і змастіть маслом (я використовувала один папір для трьох коржів, тільки маслом змащувала перед кожною заливкою тіста). Ця кількість тіста розрахована на три коржі у формі діаметром 20 см. Я випікала по черзі, при цьому тісто стояло на столі під плівкою. Перед заливанням в форму його потрібно перемішати лопаткою. Випікати кожен корж 20 хвилин при температурі 180С (або до сухої сірники).
Після охолодження коржі обов'язково потрібно покласти в холодильник на 2-10 годин. Таким чином коржі доходять, стають м'якими і вологими. Просочувати такі коржі нічим не потрібно. Для крему я просто змішала свіжу сметану із цукровою пудрою. Прикрасила меленими горішками і сухофруктами. Торту треба постояти в холодильнику близько 2 х годин і можна їсти. Смачного.
Форму застеліть папером і змастіть маслом (я використовувала один папір для трьох коржів, тільки маслом змащувала перед кожною заливкою тіста). Ця кількість тіста розрахована на три коржі у формі діаметром 20 см. Я випікала по черзі, при цьому тісто стояло на столі під плівкою. Перед заливанням в форму його потрібно перемішати лопаткою. Випікати кожен корж 20 хвилин при температурі 180С (або до сухої сірники).
Після охолодження коржі обов'язково потрібно покласти в холодильник на 2-10 годин. Таким чином коржі доходять, стають м'якими і вологими. Просочувати такі коржі нічим не потрібно. Для крему я просто змішала свіжу сметану із цукровою пудрою. Прикрасила меленими горішками і сухофруктами. Торту треба постояти в холодильнику близько 2 х годин і можна їсти. Смачного.
Додати новий коментар