Простий бабушкін торт

Ностальгічний смак дитинства, ніжний і вершковий. Доступні інгредієнти і простий у приготуванні бісквітний торт з масляним кремом прикрасить ваш святковий стіл.

Інгредієнти

бісквіт

  • Яйце куряче - 6 шт
  • Цукор - 200 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Кефір - 190 мл
  • Сода - 1 упак.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 280 г
  • Сіль за смаком

крем

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
  • Молоко - 400 мл
  • Масло вершкове - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 упак.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 15

Яйця, цукор, сіль збиваємо. Додаємо вершкове масло кімнатної температури. Важливо! Масло має бути кімнатної температури, щоб не було грудочок. Все знову збиваємо, додаємо кефір, соду погашену лимоном і просіяне борошно. Все знову перемішуємо. На деко, застелене пергаментним папером, викладаємо тісто завтовшки 0,5 см.
Випікаємо 15 хв. при температурі 180 градусів.
Для приготування крему закип'ятити молоко з ванільним цукром і 100 гр. цукру. Решту 100 гр. цукру перетерти з борошном і яйцями. Половину закипілого молока налити в борошно з цукром, перемішати. Переливаємо все назад в каструлю з молоком, що залишилося, все добре помішуємо та проварюємо до загустіння крему. Крем охолоджуємо закривши харчовою плівкою до кімнатної температури. Потім ввести масло, все перемішати.
Збірка торта. Бісквіт розрізати на дві рівні частини, краї підрівняти. Крихти від бісквіта підуть на посипання країв торту. Кожен корж намазати кремом, краї посипати крихтою. Накриваємо пакетом і залишаємо для просочення на ніч.
Кожен корж намазати кремом, краї посипати крихтою. Накриваємо пакетом і залишаємо наш бісквітний торт з масляним кремом для просочення на ніч.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі