Богемський весільний торт

Дивно ароматний, соковитий, ніжний і дуже смачний кейк. Відповідно до джерела рецепта, такі торти пекли в Чехії на весілля. Ну, а я особисто подібні весільні торти їла б щодня :-) Тим більше, що готується він дуже просто. Категорія: Бісквітний торт. Кухня: Чеська.

Інгредієнти

  • Борошно цільнозернове - 125 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 150 г
  • Гарбуз (готове пюре) - 1 скл.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Сода - 0.5 ч. л.
  • Кориця - 3 ч. л.
  • Горіх мускатний (мелений) - 0.25 год. л.
  • Гвоздика (мелена) - 0.25 год. л.
  • Імбир (мелений) - 0.5 ч. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Горіхи волоські (очищені) - 60 г
  • Цукор коричневий - 170 г
  • Олія - ​​170 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Патока (чорна, по-англійськи: Molasses) - 2 ст. л.
  • Цукрова пудра (для посипки)

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 10

Цей рецепт з розряду "до банального просто". Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти (за винятком цукру). Коли будете відміряти спеції: у мене все ложки були мірні, без гірки.
Потім збиваємо яйця з цукром хвилини 3-4.
Додаємо чорну патоку. По англійськи це називається molasses. Я не змогла знайти точний переклад. Словник пише "меляса" або "чорна патока". А ось так ця патока виглядає всередині банки. Вона дуже густа (рази в 2 гущі меду), а на смак гірка, якщо її їсти в чистому вигляді. Вона додається в різні пряники або в імбирний хліб. З цієї патокою дуже цікавий розклад: якщо її переборщити, то смак у фінального вироба вийде гіркий. А ось якщо покласти в міру, то вона надає дуже приємний аромат. Для цього кейку нам знадобиться 2 столових ложки - приблизно 30-40 мл. Отже, додамо патоку до яєць, потім туди ж викладемо готове гарбузове пюре і олію. Все як слід зіб'ємо до отримання однорідної маси.
Рубаємо горіхи середньо і перемішуємо з борошняною сумішшю. Борошно їх обволікає, і так вони краще розподіляться в тесті і не опадуть на дно. Можна горіхи попередньо обсмажити, але я не обсмажувала.
Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти разом. Виливаємо в змащену форму і печемо при 180 * С. У мене пішло на це 45 хвилин. Остужаємо 10 хв, дістаємо з форми і насолоджуємося. Я ж казала, що все дуже просто.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі