Черемхово-полуничний торт

Сибірський ароматний десерт - багатющий на смак торт на день народження. Він з ніжними горіховими нотками мигдалю і свіжої полуниці, та ще й зі сметанним заварним кремом. Готуйте смачні торти на день народження!

Інгредієнти

бісквіт

  • Яйце куряче - 4 шт
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 80 г
  • Черемуха (перемелена в порошок) - 2 ст. л.
  • Ванілін - 1.5 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 пуч.

сметанний крем

  • Сметана - 300 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цукор - 70 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 40 г
  • Ванілін - 1.5 г
  • Ароматизатор (мигдальний) - 3 крап.
  • Масло вершкове - 150 г

ягідний прошарок

  • Полуниця (свіжа) - 250 г
  • Цукор - 2 ст. л.

білковий заварний крем

  • Білок яєчний - 1 шт
  • Цукор - 80 г
  • Вода - 30 мл
  • Кислота лимонна - 0.2 ч. л.

додатково

  • Олія (для змащування форми) - 1 ч. л.
  • Сироп шоколадний (готовий топпинг для оформлення) - 2 ст. л.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 8

Включити духовку на 180 градусів. Приготувати черемховий бісквіт: яйця і жовток збити з цукром і сіллю протягом 5 - 7 хвилин. Додати ванілін, розпушувач, соду харчову, борошно пшеничне, черемху. Перемішати.
Форму для випікання (у мене 20 сантиметрів) застелити папером для випічки, змастити маслом. Перелити тісто у форму. Випікати при температурі 180 градусів 30 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Остудити на решітці.
Приготувати крем: з'єднати сметану, цукор, ванілін, ароматизатор, борошно, яйце і поставити на водяну баню. Постійно помішуючи нагрівати до загусання. Крем накрити плівкою «в контакт» (накрити крем, а не ємність з кремом). Крем остудити до кімнатної температури і ввести вершкове масло. Збити до гладкого, однорідного, повітряного стану.
Приготувати ягідну прошарок: ягоди полуниці з'єднати з цукром і пробити блендером.
Приготувати заварний білковий крем. Білок одного яйця збити. Зварити сироп: у воду додати цукор, лимонну кислоту довести до кипіння і кип'ятити 4-5 хвилин. У білки додати ванілін і продовжити збивати, при цьому тонкою цівкою вливати гарячий сироп. Всі разом продовжити збивати ще хвилини 4. Остудити. Крем добре загусне і збільшиться в об'ємі. Такий крем не розтікається після нанесення. Перепрошую, фотографії відсутні, в гарячому режимі приготування у фотографій немає якісної різкості.
Черемховий корж розрізати на 2 половинки вздовж зручним для вас способом. Я намічаю по колу неглибокий надріз ножем, позначаючи середину товщини коржа. У проріз вставляю нитку і перехрещую її перед собою, потім натягую в протилежні сторони. Корж рівненько розрізається.
Намазати коржі сметанним кремом: нижній корж зверху, а верхній корж знизу. Зібрати торт. На сметанний крем нижнього коржа покласти ягідний прошарок з полуниці. Зверху покласти верхній корж сметанним кремом вниз. Верх і боки закрити залишками цього крему.
Залити всю поверхню торта білковим заварним кремом. Нанести який - небудь візерунок шоколадним сиропом (топінгом).
Смачний черемхово-полуничний торт на день народження готовий. Приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі