Домашній торт "Медовий"

Хочу побажати всім нам, друзі мої, гарного настрою, смачного застілля, нехай у вашому домі торжествує добро і справедливість. Яке ж застілля без торта? Випікаємо домашні торти з днем народження "Медовий"... :)

Інгредієнти

Для тіста

  • Яйце куряче - 3 шт
  • Сода - 1,5 ч. л.
  • Мед - 3 ст. л.
  • Цукор (стакан 200 мл.) - 1 скл.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 4,5 скл.
  • Цедра лимона - 1,5 ст. л.

для крему

  • Цукор - 1 скл.
  • Молоко - 3/4 скл.
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Масло вершкове - 400 г

декор

  • шоколад білий

Час приготування: 120 хвилин

У миску додати 3 яйця. Збити яйця в легку піну. Додати соду для випічки (1,5 ч. ложки). Суміш збити.
В окрему миску додати мед (3 ст. ложки), додати цукор (1 склянка). Додати лимонну цедру (1,5 ст. ложки). Додати розтоплене вершкове масло (100 гр.)
Суміш злегка збити. Поставити суміш на дуже тихий вогонь, довести до кипіння. Гарячу суміш влити в яєчну суміш з содою.
Додати 4,5 склянки борошна. Хочу звернути увагу, що муки, можливо, буде потрібно від 4 до 4,5 склянок. Замістити тісто.
Готове тісто розділити на 9 рівних шматочків, приблизно по 130 гр. кожен. Накрити харчовою плівкою, залишити на 30 хв.
Далі кожен шматочок розкачати в пласт товщиною приблизно 2-2,5 мм. Вирізати коло, залишки тіста з дека не прибирати. Хочу звернути увагу, тісто для коржів торта краще розгортати на аркуші пекарської папери. Тісто розкатали, помістили на деко, відправили в розігріту до t 180-190С духовку. Поки випікається корж, розгортаємо наступний пласт тіста. І так далі. Коржі для торта випікаються швидко, приблизний час випікання 5 хв.
Готовий корж.
Наші коржі
крем: У миску додати цукру (1 склянка), додати 3/4 склянки молока. Суміш збити. Додати 3 яйця. Суміш збити. Суміш поставити на дуже тихий вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи. Потім суміш остудити до кімнатної температури.
Далі додати розм'якшене вершкове масло (400 гр.). Збити крем.
Приготованим кремом змастити коржі майбутнього торта. Обрізки торта подрібнити в блендері або порубати в ножем в крупку. Приготовленої крупкою обсипати верх і бічні частини торта.
Торт помістити в холодильник на ніч для просочення коржів.
Для декору: Білий шоколад розтопити на водяній бані. Для імітації сот можна використовувати пакувальну плівку. Попередньо плівку слід вимити з милом і добре просушити.
Нанести розплавлений шоколад кулінарним шпателем або ложкою на поверхню плівки. Помістити плівку в холодильник. Далі зняти плівку і поламати шоколадні стільники на довільні шматочки.
До бічної поверхні торта шоколадні стільники можна прикріпити за допомогою крему або джему. За бажанням можна приготувати ось таких милих бджілок, для цього вам буде потрібно цукрова мастика і харчовий барвник. Власне і все. Ліплення бджілок за аналогією ліплення з пластиліну. Крильця бджілок - пелюстки мигдалю. Стільники наповнити медом. Можна на поверхні торта зробити медом кілька крапель. Тут все залежить від вашої фантазії.
Домашній торт з днем народження готовий. Приємного чаювання, друзі мої!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі