Рецепт з апельсином і горіхами

Дуже смачний гарбузовий торт, з яким мій молодший син "грав" в забаву "Вгадай, з чого він зроблений?"! Всі, хто спробував, відзначали його чудовий смак, але мало хто вгадав основний компонент. Мій практичний коментар - регулюйте борошно в залежності від її якості. Я поклала за рецептом, але, на мій смак і погляд, виявилося забагато. Тісто має бути меншою щільності, ніж у мене на фото (легко розмазується). Приготуйте цей торт на день народження, це смачно.

Інгредієнти

тісто

  • Гарбуз - 400 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Олія - ​​200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно (можливо, менше!) - 400 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Кориця ( "під ніж") - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 пуч.
  • Горіхи волоські - 1 горст.
  • Цукор - 200 г

крем

  • Сметана (густа) - 800 г
  • Цукрова пудра - 200 г
  • Апельсин (сік) - 1 шт
  • Цукор - 3 ст. л.

прикраса

  • Шоколад білий - 100 г
  • Олія - ​​4 ст. л.
  • Фізаліс - за смаком
  • Мигдаль (пелюстки) - за смаком

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 12

Гарбуз натерти на дрібній тертці.
Подрібнити волоські горіхи, щоб були дрібні шматочки (качалкою або ножем), але не до стану борошна.
Просіяти борошно з розпушувачем, корицею і сіллю.
Збити яйця з цукром. Збиваючи, тонкою цівкою влити олію. Додати цедру апельсина. Поступово ввести борошняну суміш, перемішати. В кінці додати гарбуз і горіхи, акуратно розмішати.
Викласти тісто ложкою на лист з колом діаметром 20 см (у мене помістилося два), розподіляючи по всій площі однаковою товщиною (приблизно, 3 - 4 ложки). Випікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки (приблизно 10 хв. кожен корж).
Приготувати крем. Сік апельсина уварити з цукром до загусання (близько 20 хв.). Поки, поставити остудити. Збити сметану з цукровою пудрою (якщо сметана рідка - можна додати закріплювач для вершків. Я брала сметану на ринку дуже густу), в кінці додати сік. З'єднати сироп і сметану, перемішати.
Для глазурі розтопити шоколад і додати олію. Все добре перемішати.
Я збирала торт в кільці з ацетатної плівкою, укладаючи коржі і промащуючи кремом. Верхній шар покрити глазур'ю.
Дати торту добре просочитися і зняти кільце з ацетатної плівкою! Я його залишила на всю ніч!
Прикрасити гарбузовий торт фізалісом і мигдальними пелюстками. Цей позитивний помаранчевий колір додає настрою в похмурі дні.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Cхожі рецепти