Ідеальний морквяний торт

Ніколи не пекла морквяні торти, але дуже багато чула про їх підступність, нібито вони вони не підходять, клеклі, не пропечені коржі і. т. і. Цей морквяний торт ризикнула спекти і він вийшов! Покроково не фотографувала, поки немає такої звички. Але хочу ним поділитися, оскільки знаю, що багато хто шукає рецепт ідеального морквяного торта)

Інгредієнти

тісто

  • Морква - 500 г
  • Горіхи (підійдуть будь-які, у мене був фундук) - 150 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цукор - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 320 г
  • Розпушувач тіста - 10 г
  • Кориця - 1 ст. л.
  • Олія - ​​150 г

крем

  • Сметана - 500 г
  • Цукор - 100 г
  • Сироп фруктовий (використовувала густий яблучний сироп з корицею від домашнього джему, в оригінальному рецепті використовується мед. У нас на нього алергія) - 50 г

Час приготування: 600 хвилин

Кількість порцій: 12

1. Натерти морквину на дрібній тертці. Якщо морквина дуже соковита - трохи віджати. У мене була суха і зовсім без соку. Роздрібнити горіхи
2. У мисці міксером збити яйця з цукром протягом 5 хвилин. Потім додати олію, знову збити 1-2 хв
3. В іншій мисці з'єднати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, корицю, ретельно перемішати до однорідності
4. Додати суху суміш до яєчно-масляної, змішати до однорідності
5. Додати моркву, потім горіхи. Тісто вийде густе як на кекси. Потрібно не піддаватися спокусі додати рідину. Якщо дуже-дуже хочеться зменшити густоту тіста, можна підлити 1-2 ст. ложки віджатого морквяного соку, але не більше!
6. Форму змастити тонким шаром масла, пріпиліть борошном, постукати по формі, щоб мука рівномірно розподілилася по стінках. Це називається "Французька сорочка"
7. Випікаємо коржі. У мене вийшло 1,300 г тіста. Зробила 2 коржа по 750 г у формі діаметром 24 см. Вага коржа визначала за вагами. Коржі готувала послідовно, кожен випікала рівно 1 годину на 170 градусів. Починайте дивитися коржі хвилин через 30-40, готовність визначайте по сухій зубочистці, потім допекти ще хвилин 5. В оригінальному рецепті на випічку коржів потрібно 25-50 хв на 180 град
8. Готові коржі охолодити. Якщо збирати торт планується завтра, обернути їх в плівку, щоб не підсохли
9. Крем робиться дуже просто! Сметану збити з цукром і сиропом / або медом. У мене була сметана 25% жирності. Коржі промазати кремом, прикрасити за бажанням
Окрасою торта займалася донька. У нас був новорічний торт. Тому вона напекла імбирні печива у формі будиночків, намалювала білим шоколадом віконця, сніг над містом зробили з тертого білого шоколаду. Незважаючи на відсутність меду, торт був дуже теплим з густим корично-медовим смаком. Гості в захваті, ми теж задоволені)

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі