З вишневими прошарками бісквітний

Сьогодні - бісквітний торт з приємною кислинкою вишневого прошарку і смачним сирним кремом. Саме тому, торт сприймається легким і не нудотним! Торт найкраще готувати 2 дні! Відразу скажу, що я замінила дорогої сирний сир на самостійно приготований з кефіру. В цьому випадку в крем варто додати трохи солі для підсилення смаку.

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 5 шт
  • Цукор - 150 г
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 185 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.

просочення

  • Молоко згущене - 60 г
  • Вода - 150 мл
  • Коньяк - 2 ст. л.

вишневий прошарок

  • Вишня - 400 г
  • Цукор - 200 г
  • Вода - 250 мл
  • Крохмаль - 20 г
  • Желатин - 5 г

крем

  • Сир сирний - 500 г
  • Молоко згущене - 160 г
  • Цукрова пудра - 40 г

покриття

  • Сир сирний - 350 г
  • Масло вершкове - 180 г
  • Молоко згущене - 160 бан.
  • Цукрова пудра - 50 г

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 12

Збити яйця з цукром і сіллю до пишного стану і побіління. Вмішати акуратно просіяне з розпушувачем борошно. Дно форми застелити папером для випічки. Випекти бісквіт при 200 градусах близько 40-45 хвилин. Діаметр форми - 22 см. Остудити на решітці після випікання і загорнути в плівку. Дати дозріти бісквіту не менше 3 годин. Я залишила на ніч.
Вишневий прошарок готується з використанням 2-х загусників: крохмаль і желатин. Це дає в'язку структуру, як густе варення. Дуже зручно для прошарку, не розтікається. Желатин залити водою (50 мл).
Вишню засипати цукром, додати 100 мл. води і поставити на великий вогонь до закипання.
Коли сироп закипить, вогонь зменшити до мінімуму і варити 3 хвилини. У чашку насипати крохмаль і налити 100 грамів води. Розмішати, щоб вийшла однорідна білувата рідина. Вилити крохмальну бовтанку в каструльку з вишнею і відразу ж перемішати.
Варити при постійному помішуванні до закипання. Зняти каструльку з вогню, покласти набряклий желатин і добре перемішати. Залишити остигати до кімнатної температури. Після охолодження вишнева начинка набуде вигляду густого варення.
Приготувати просочення, змішавши всі компоненти.
Приготувати крем для прошарку. Спочатку треба зважити ємність, в якій ви будете готувати крем (записати число), щоб потім було легко розподіляти крем. Збити сирний сир зі згущеним молоком і цукровою пудрою до однорідності. Якщо необхідно, можете додати ще цукрову пудру.
Бісквітний корж розрізати на три частини і все просочити.
Торт необхідно збирати в формі, інакше м'яка вишнева начинка видавиться. Розрахувати кількість крему. Перекласти по 100 грамів крему в два п/е мішка (або кондитерські) і відрізати у них невеличкий куточок. Зважити крем, що залишився (не забуваючи відняти від загальної ваги вагу миски). Розділити число, на 4.
У форму покласти першу частину коржа (бажано ту, яка була верхом коржа, скоринкою вниз). Намазати чверть крему. З мішечка відсадити уздовж стінок форми бортик з крему висотою і шириною в 2 сантиметри. У "кошик", що вийшов, викласти половину вишневої начинки.
Другий корж змастити другою чвертю крему. Покласти в форму кремом вниз.
Знову змастити корж кремом, відсадити бортик з крему, що залишився, і викласти залишок вишневої начинки. Останній корж змастити залишками крему і також укласти його кремом вниз. Накрити торт п/е плівкою і покласти зверху обробну дошку і на неї - невеликий вантаж, приблизно 500 грамів. Залишити від 30 хвилин до 1 години при кімнатній температурі, а потім прибрати в холодильник як мінімум на 3 години, а краще на ніч.
Вершкове масло заздалегідь вийняти з холодильника і довести до м'якості. Збити розм'якшене масло з цукровою пудрою до пишності.
Покласти сирний (вершковий сир), згущене молоко і збити повторно. Повинен вийти густий м'який крем, який добре тримає форму.
Відстояний торт вийняти з холодильника і зняти з нього обмежувальне кільце. Обмазати з усіх боків кремом-покриттям і прикрасити на свій смак.
Мені дуже сподобався розріз з чергуванням коржів, крему і вишневим прошарком.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі