Листковий торт

Торт з листкового тіста, листковий торт з кремом - швидкі і прості рецепти для будинку на будь-який смак.

Я знаю, рецептів і способів приготування дуже багато і у кожної господині є свій, найкращий, найсмачніший торт "Наполеон", і для себе я знайшла найулюбленіший листковий торт. І вирішила поділитися ним з вами. Коржі без яєць, без сметани, а крем-заварний зі збитим вершковим маслом, дуже схожий на морозиво "Пломбір". Він виходить ніжний, в міру солодкий... ось таким, як я собі і уявляла ідеальний "Наполеон". Маю велику надію, що і вам він сподобається! Згодиться як торт на день народження, спробуйте спекти.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне / Борошно - 375 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Вода - 125 мл

для крему

  • Молоко - 500 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Крохмаль кукурудзяний (або 50 г.мукі) - 35 г
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Масло вершкове - 180 г

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 10

Бажаю щастя, сімейного благополуччя, мирного неба. Будьте здорові. Я хочу пригостити вас дуже смачним листковим тортом. Запрошую до чаювання.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (+ для розкачування коржів) - 400 г
  • Масло вершкове - 350 г
  • Вода (крижана) - 150 мл
  • Ароматизатор (ромовий) - 3 крапля.
  • Цедра апельсина - 2 ч. л.

крем

  • Масло вершкове - 180 г
  • Молоко згущене - 1/2 бан.
  • Ароматизатор (ромовий) - 3 крапля

додатково

  • Джем апельсиновий - 5 ст. л.
  • Цукрова пудра (зі смаком ванілі) - за смаком
  • Ягода - за смаком
  • Шоколад молочний / Шоколад - за смаком

Час приготування: 90 хвилин

Пісочний листковий торт з безе, карамельно-масляним кремом, горіховою ноткою і гіркуватістю шоколаду. За смаком нагадує батончик "Снікерс" і торт "Мікадо".

Інгредієнти

для коржів

  • Жовток яєчний - 4 шт
  • Цукор - 120 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Сіль - 1 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сік лимонний (або оцет) - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г

для безе

  • Білок яєчний - 4 шт
  • Сіль - 1 пуч.
  • Цукор (дрібний або цукрова пудра) - 200 г

для крему

  • Масло вершкове - 200 г
  • Молоко згущене (варене) - 380 г

для посипання

  • Арахіс - 150 г

для шоколадної глазурі

  • Шоколад темний - 80 г
  • Вершки (33%) - 80 мл
  • Сіль - 1 пуч.

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій: 10

Листковий торт з хрусткими, тонкими пісковими коржами, карамельним кремом і шоколадом. Один з найпростіших в приготуванні. І, мабуть, один з найсмачніших.

Інгредієнти

для тіста

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове - 100 г
  • Цукор - 80 г
  • Сметана - 200 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Сода - 5 г
  • Сіль - 3 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 500 г

для крему

  • Масло вершкове - 200 г
  • Молоко згущене (варене) - 1 бан.

для прикраси

  • Шоколад темний - 70 г

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 8

Я частенько готую листковий торт Наполеон з готового листкового тіста. По-перше, це займає зовсім небагато часу, а по-друге, він виходить дуже смачним, листковим, просоченим, ніжним і завдяки заварному крему - божественним! Смачні рецепти тортів, спробуйте.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездріжджове - 1 кг
  • Молоко - 1200 мл
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цукор - 2 скл.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 5 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Олія - ​​2 ст. л.