Влітку хочеться чогось солодкого і в той же час освіжаючого. Рецепт цього дитячого торта з вишнями якраз підійде для спекотних літніх днів. Шоколадні коржі чудово поєднуються з вершковим желе, а фрукти дають приємну кислинку. Діти в захваті від такого тортика! Торти дитячі - категорія цього торта.
Інгредієнти
тісто
- Яйце куряче - 4 шт
- Цукор - 100 г
- Сіль - 1 пуч.
- Коньяк - 1 ст. л.
- Масло вершкове (можна взяти жирну сметану) - 100 г
- Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Какао-порошок - 2 ст. л.
желе
- Желатин (швидкорозчинний) - 2 ст. л.
- Вода - 100 мл
- Вишня (можна брати будь-які сезонні фрукти або ягоди або заморожені) - 250 г
- Сметана (20% жирності і вище) - 400 г
- Молоко - 200 мл
- Цукор - 1 скл.
- Ванільний цукор - 1 пак.
помадка
- Какао-порошок - 3 ст. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Молоко - 7 ст. л.
- Масло вершкове - 20 г
Беремо яйця і відділяємо жовтки від білків. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо їх в пишну піну, потім, продовжуючи збивати, додаємо жовтки і цукор. Намагаємося збити, щоб цукор розчинився.
Додаємо 1 ст. ложку коньяку, розтоплене вершкове масло або сметану, у мене були домашні вершки, перемішати. До просіяного борошна додамо розпушувач і какао, перемішати і всипаємо в яєчно-вершкову масу. Ще раз добре перемішати міксером. Форма у мене 20 см, застелила пергаментом. Викладаємо тісто і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Готовому коржу даємо повністю охолонути і розрізати на дві частини.
Для желе візьмемо 2 ст. л. швидкорозчинного желатину і заллємо 100 мл води і дамо набрякнути 15 хвилин. Підготуємо ягоди, помиємо, з вишні виймемо кісточки і порізати на шматочки. Малину я подрібнила блендером. Якщо ягоди заморожені, розморозити. До сметані додаємо молоко, цукор і зіб'ємо блендером.
Набряклий желатин розтопити в мікрохвильовій печі, додамо до нього кілька ложок збитої сметани, перемішати і тонкою цівкою, помішуючи, вливаємо в загальну масу. Додаємо нарізану вишню. На дно рознімної форми, в якій випікали корж, викладаємо нижній шар коржа, виливаємо желе, зверху ложкою викладаємо малину і зворотною стороною ложки робимо красиві розлучення. Відправляємо на півгодини-годину в холодильник, щоб трохи застигло желе.
Дістаємо з холодильника, накриваємо другою частиною коржа і варимо помадку. У сотейник додаємо какао, цукор і потроху молоко, помішуючи, доводимо до кипіння, кип'ятимо приблизно 5 хвилин, потім додаємо вершкове масло, перемішати і залишити на 5 хвилин трохи охолонути.
Виливаємо помадку на торт, розподіляємо рівномірно і прикрашаємо торт на свій смак. Я прикрасила листочками м'яти і ягодами, що залишилися. Відправляємо торт в холодильник мінімум на 4-5 годин, ідеально на ніч. Готуйте дитячі торти частіше. Приємного чаювання!
Додати новий коментар