Рецепт зі сметанним заварним кремом

Незвичайно смачний, вологий і соковитий морквяний торт. Якщо ви не скажете, що торт морквяний, ніхто й не здогадається, морква в ньому практично не відчувається. Прекрасно поєднується зі сметанним заварним кремом, він просто тане в роті. Категорія рецепту - торти на день народження. Спробуйте приготувати, це дуже смачно!

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цукор - 180 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Морква - 200 г
  • Цедра апельсина - 1 шт
  • Олія соняшникова - 70 мл
  • Масло вершкове - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 180 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 пуч.
  • Кориця
  • Горіх мускатний
  • Гвоздика
  • Какао-порошок - 2 ч. л.

крем

  • Сметана - 300 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Цукор - 120 г
  • Масло вершкове - 150 г
Беремо 3 яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо хвилини три, щоб яйця збільшилися в об'ємах. Потім додаємо цукор і ванільний цукор і ще збиваємо хвилин 7 до максимального розчинення цукру. Вливаємо соняшникове та розтоплене вершкове масло, цедру апельсина і натерту на тертці моркву. Якщо морква дасть багато соку, відіжміть. Додаємо спеції, із зазначених я додавала тільки корицю, ви ж дивіться за своїм смаком. Всипаємо просіяне борошно і розпушувач і добре все перемішати до однорідної маси.
Випікала я в формі діаметром 24 см, дно застелила пергаментом і змастила олією. Виливаємо половину тіста і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин, готовність перевіряємо дерев'яною паличкою. До другої половини додаємо какао, добре перемішати і випікаємо аналогічним чином.
Приготуємо крем: У вогнетривкий посуд викладаємо сметану 20% жирності, додаємо цукор, яйце, ванільний цукор і борошно. Добре перемішати і ставимо на водяну баню і варимо, помішуючи до загустіння. У мене на це пішло з моменту закипання 15 хвилин. Накриваємо харчовою плівкою в контакт, щоб не утворилася скоринка і даємо повністю охолонути. Потім збиваємо міксером масло кімнатної температури і додаємо в крем.
Коржі я обрізала трохи по діаметру і розрізала навпіл. Змащуємо коржі кремом, чергуючи світлий і коричневий. Зверху я посипала крихтою від обрізків і прикрасила дольками апельсина. Наш морквяний торт досить вологий, даємо йому постояти 1-2 години в холодильнику і можна пити чай. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі