Ніжний торт з печива з суфле

Ніжний десерт без випічки. Повітряний крем-суфле з шоколадним прошарком порадує любителів солодкого. З простих і доступних продуктів можна приготувати вишуканий торт з печива з чудовим смаком.

Інгредієнти

  • Печиво - 400 г
  • Молоко - 200 мл
  • Цукор - 300 г
  • Кислота лимонна - 1 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Яйце куряче - 5 шт
  • Желатин - 25 г

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 6

Насамперед розділіть печиво і відокремте начинку. Заздалегідь замочіть желатин в молоці. У посуді з товстим дном змішуємо молоко, яєчні жовтки, ванільний цукор, лимонну кислоту і цукор. Починаємо нагрівати на середньому вогні і додаємо начинку з печива. Безперервно помішувати вінчиком до загустіння. Лимонна кислота дасть приємну кислинку крему і не дозволить жовтків згорнутися. При бажанні можете замінити лимонним соком.

Крем зняти з вогню, трохи остудити. Розтопити желатин на водяній бані або СВЧ і додати в заварний крем. Надіслати остигати до кімнатної температури. Тим часом ставимо на водяну баню п'ять яєчних білків. Змішуємо з цукром і безперервно розмішуємо до повного розчинення. Починаємо збивати не знімаючи з парової лазні. Це займе близько 5 хвилин - не менше. Білки будуть дуже густими і гарячими. Сирі нам не потрібні. Коли білковий крем готовий - змішуємо його з заварним, він як раз повинен трохи охолонути.

Частину печива подрібнюємо в крихту. Якщо у вас немає рознімної форми, можна будь-яку вистилати харчовою плівкою і на дно викласти крихту печива. Зверху заливаємо кремом, робимо шар цілого печива і вирівнюємо крем, який залишився, в формі. Верх торта так само викладаємо печивом. Тепер відправляємо наш торт з печива в холодильник до застигання, як правило на це вистачає 2 годин, але можна довше. Перевертаємо наш торт на блюдо і виймаємо з форми. Знімаємо плівку і нарізаємо для подачі. Смачного)

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі