Торт "Свічка" новорічний

Ніжне, повітряне, вершкове, як злегка підтале морозиво - цей бісквітний торт не залишить нікого байдужим, а оригінальне оформлення зробить його родзинкою святкового столу.

Інгредієнти

бісквіт

  • Молоко - 60 мл
  • Масло вершкове - 30 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 110 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Цукор - 150 г
  • Сіль (1/4 ч.л.) - за смаком
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Жовток яєчний - 3 шт

крем

  • Вершки (22%) - 500 мл
  • Загущувач для вершків
  • Сир вершковий - 380 г
  • Цукрова пудра - за смаком
  • Малина - за смаком

Для прикраси

  • Шоколад білий - 100 г
Приготуємо бісквіт: збити яйця, жовтки і цукор до збільшення маси приблизно втричі. Додати до них просіяне борошно і розпушувач, акуратно перемішати лопаткою знизу вгору.
В окремій мисочці підігріти молоко і масло, додати туди пару ложок тіста, перемішати і вилити все в основну масу. Перемішати. Духовку розігріти до 190 градусів, деко застелити пергаментом (якщо лист великий 40 * 30, то спекти бісквіт відразу, а потім розрізати на два однакових прямокутника, а якщо маленький, як у мене, 20 * 30, то поділити тісто навпіл і спекти бісквіти по черги). Вилити тісто і готувати хвилин 15.
Для крему потрібно збити вершки із загущувачем (я взяла 22%, щоб зменшити жирність готового торту), 60 гр відкласти. Додати вершковий сир 130 гр (у мене 5% сир для десертів, з крим-чізом крем буде більш щільний) і цукрову пудру до смаку. На остиглий бісквіт намазати крем, викласти ягоди малини (можна і без них) і згорнути в рулет спочатку один прямокутник, потім на нього звернути другий. З більш щільним кремом це буде зробити простіше і крем не буде намагатися втекти)))
За допомогою харчової плівки щільно обернути рулет, поставити його вертикально і прибрати на ніч у холодильник. З надісланих раніше збитих вершків і решти сиру (250 гр) зробити крем для верхнього покриття. Солодкість регулюйте на свій смак цукровою пудрою.
Дістати бісквіт, звільнити його від плівки, зрізати верхівку, якщо вона не рівна. Покрити весь торт кремом.
Білий шоколад розтопити і за допомогою чайної ложки зробити імітацію воску, капаючи його на торт (важливо взяти хороший шоколад, мій мене в цей раз підвів ...) В серединку вставити невелику свічку. Святковий бісквітний тортик готовий! Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі