Торт "Зірки" новорічний

Пропоную вашій увазі рецепт - новорічний шоколадний торт з печива. Піч ми його не будемо, а це дуже важливо для передноворічної метушні. Заходьте в гості і насолоджуйтеся!

Інгредієнти

  • Шоколад темний - 300 г
  • Вершки (33%) - 800 мл
  • Масло вершкове - 125 г
  • Печиво - 150 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Стружка шоколадна - 60 г
  • Марципан (для прикраси) - 100 г
  • Цукрова пудра - 40 г
  • Барвник харчовий (рожевий, для прикраси) - 1 шт
  • Загущувач для вершків - 1 пакет.
  • Посипка кондитерська (для прикраси) - 1 горст.
У каструльці підігріти 500мл. вершків. НЕ кип'ятити. Зняти з вогню. Додати шоколад. Віночком добре перемішати.
Ще гарячий шоколад прикрити харчовою плівкою і залишити в холодильнику мінімально на 12 годин.
Змолоти печиво в блендері.
Розтопити масло в мікрохвильовці. Залити печиво гарячим маслом. Перемішати.
Викладаємо дно форми торту (24см). Добре придавити і розрівняти ложкою. Поставити форму в холодильник.
Охолоджений шоколадний крем збити міксером.
Викладаємо крем на основу торта. Розрівняти лопаткою. Повернути форму в холодильник.
Злегка збити 300мл вершків, що залишилися, з ванільним цукром. Додати загущувач для вершків. Збити. У збиті вершки додати шоколадну стружку. Перемішати лопаткою.
Викладаємо збиті вершки на шоколадний крем. Розрівняти лопаткою. Поставити в холодильник.
Для виготовлення зірок нам знадобиться марципан, харчовий барвник рожевого кольору і форми для вирізання. Обробну дошку присипати цукровою пудрою. До половини марципану додати барвник. Добре вимішати. Червону марципанову масу розкачати і вирізати зірки різної величини. Світлу марципанову масу теж розкачати на дошці і вирізати зірки.
Зірки поставити в холодильник. Акуратно зняти кільце форми і прикрасити торт.
Пригощайтеся! Шматочок від гостей вдалося зберегти!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі