Пісочний торт

Пісочний горіховий торт з сирним і заварним кремом, з безе і горіхами, рецепт з варенням, з вишнями і полуницею, з фруктами і творогом. Пісочні тістечка, з фруктовою начинкою, з чорносливом і яблуками, пісочний пляцок з вишнями, пісочні торти. Готуйте і насолоджуйтеся!

Цей пісочний торт часто готувала в молодості. Він був найулюбленішим, пісочні коржі з безе. Я трохи змінила рецепт. Крем ароматний кавово-вершковий. Торт дуже смачний, ніжний, тане в роті.

Інгредієнти

Пісочне тісто

  • Жовток яєчний - 4 шт
  • Цукор - 75 г
  • Масло вершкове (кімнатне, у мене 73% жир.) - 150 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Сіль (щіпка)
  • Ванільний цукор (8 г) - 1 пакет

меренга

  • Білок яєчний - 4 шт
  • Цукрова пудра (або дрібний цукор) - 100 г
  • Сіль (щіпка)
  • Сік лимонний - 1 ч. л.

крем

  • Вершки (понад 30% жір.холодні) - 450 мл
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Ром (коньяк, віскі або вода) - 15 мл
  • Кава розчинна - 1 ч. л.

додатково

  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно (для розкочування тіста) - 40 г

У 1984 році у нас не було інтернету, і головним джерелом нових рецептів були самі господині, які один у одного впізнавали найсмачніші рецепти тортів, записували їх у заповітні свитки і готували на всі сімейні свята. І в 1984 році моя мама принесла цей рецепт від кого-то зі знайомих. Цей пісочний торт був випробуваний в перше же новорічне свято і убив наповал всіх гостей своїм гарним розрізом і приголомшливим смаком. Йшов час, і багато господинь видозмінили цей рецепт. Аби не допустити витрачати час на приготування цього торта, стали все спрощувати і готувати "Мурашник" просто з розламаного печива. І все "Мурашники", які я пробувала у інших людей, були саме такими, зробленими по "лінивії технології". У нашій родині готують "Мурашник" тільки за старим рецептом. Так, він досить трудомісткий, але вартий того. Хочете повернутися в 1984 рік? Приготуйте цей торт і насолодитеся смаком радянського свята!

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 4 г
  • Розпушувач тіста - 4 г
  • Сметана (20-30%) - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно (до м'якого тіста, трохи м'якше пельменного) - 250 г
  • Сіль - 1 пуч.

крем

  • Сметана (20-30%) - 400 г
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 4 г
  • Какао-порошок - 60 г

прикраса

  • Шоколад темний - 50 г

Поєднує в собі пісочні коржі, хрустке безе, кислинку джему з чорної смородини, ніжний крем і мигдальні горішки. Цей пісочний торт нескладний у приготуванні. Встояти перед цим різноманіттям смаків неможливо. Можна готувати як торти на день народження, спробуйте.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Масло вершкове - 180 г
  • Молоко - 2 ст. л.
  • Жовток яєчний - 4 шт
  • Цукор - 40 г
  • Ванільний цукор - 15 г
  • Розпушувач тіста - 6 г
  • Сіль - 3 г

для безе

  • Білок яєчний (кімнатної температури) - 4 шт
  • Цукрова пудра - 180 г
  • Крохмаль - 10 г
  • Мигдаль (або інші горіхи) - 100 г

для прошарку

  • Джем (з чорної смородини) - 350 г

для крему

  • Молоко - 400 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 50 г
  • Ванільний цукор - 15 г
  • Крохмаль - 40 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 150

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 8