Цей пісочний торт часто готувала в молодості. Він був найулюбленішим, пісочні коржі з безе. Я трохи змінила рецепт. Крем ароматний кавово-вершковий. Торт дуже смачний, ніжний, тане в роті.
Інгредієнти
Пісочне тісто
- Жовток яєчний - 4 шт
- Цукор - 75 г
- Масло вершкове (кімнатне, у мене 73% жир.) - 150 г
- Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
- Сіль (щіпка)
- Ванільний цукор (8 г) - 1 пакет
меренга
- Білок яєчний - 4 шт
- Цукрова пудра (або дрібний цукор) - 100 г
- Сіль (щіпка)
- Сік лимонний - 1 ч. л.
крем
- Вершки (понад 30% жір.холодні) - 450 мл
- Цукрова пудра - 50 г
- Ром (коньяк, віскі або вода) - 15 мл
- Кава розчинна - 1 ч. л.
додатково
- Цукрова пудра - 1 ст. л.
- Борошно пшеничне / Борошно (для розкочування тіста) - 40 г