Рецепт "Весільний переполох"

Мій чоловік величезний любитель згущеного молока. Якщо ви теж, то ці весільні торти просто створені для вас!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно (для тіста) - 14 ст. л.
  • Цукор (14 - для тіста, 5 - для прикраси) - 19 ст. л.
  • Сметана (300г - для тіста, 300г - для крему) - 600 г
  • Молоко згущене (для тіста) - 6 ст. л.
  • Сіль (для тіста) - 1/2 ч. л.
  • Яйце куряче (для тіста) - 3 шт
  • Сода (для тіста) - 1 ч. л.
  • Оцет (для тіста)
  • Какао-порошок (для тіста) - 3 ст. л.
  • Молоко згущене (варене, для крему) - 1 бан.
  • Загущувач для вершків (для крему) - 2 пакет
  • Вершки (збиті, для прикраси)
  • Білок яєчний (для прикраси) - 2 шт
  • Желе (готове, для прикраси)
  • Шоколад молочний / Шоколад (для прикраси) - 100 г
Всі інгредієнти для тіста вимішуємо і випікаємо на найбільшому деку, змащеному олією і посипаному борошном, 2 тонких коржа. Виливаємо половину тіста, розрівнюємо його по листу. Печемо при 250 градусах хвилин 15-20 (пробуємо готовність лучиною). І так само другий корж.
Остуджуємо і розрізаємо кожен на 4 смуги рівної ширини.
Готуємо крем: сметану змішуємо зі згущеним молоком і додаємо загущувач, збиваючи міксером.
Промащуємо першу смужку коржа кремом, звертаємо рулетом і встановлюємо в центр блюда.
Решту смужків промазуємо кремом і розташовуваємо навколо центрального рулету, притискаючи кожен шар до попереднього. Зібравши весь торт, підрівнюємо його краї і ставимо на ніч у холодильник.
На наступний день виймаємо торт і прикрашаємо за бажанням. Я розрізала торт на дві частини і зрушила їх один щодо іншого. Желе залила в силіконові формочки у вигляді сердечка.
І ось такий шматок: (Це вже останній тому не дуже вийшов. Але розріз цікавий виходить і торт дуже соковитий). Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі