Рецепт "Вишня в снігу"

Прекрасний тортик для любителів пісочно-ягідних коржів, просочених ніжним сметанним кремом. Подарувати цей прекрасний пісочний торт я хочу Наташеньке. Наташа - ти добра, чуйна і красива жінка. А напередодні дня Матері хочу сказати, що ти ще й прекрасна мама. З новим роком! Цей подарунок для тебе.

Інгредієнти

  • Сметана (600 гр. в крем, 200 гр. в тісто) - 800 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 скл.
  • Вишня - 800 г
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Оцет (найкраще використовувати яблучний) - 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра - 200 г
  • Цукор коричневий - 250 г
  • Ванілін (за смаком)
  • Стружка кокосова - 50 г

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 8

Замішуємо тісто. Дуже важливо щоб інгредієнти для тіста були кімнатної температури. Вершкове масло розтираємо з 200 гр. сметани до однорідності. Робити це найзручніше звичайної ложкою. В оригіналі рецепта в тісто не додається цукор. Якщо хочете солодке тісто можете додати 1 - 2 ст. л. Соду гасимо яблучним оцтом і додаємо в тісто. Ванілін змішуємо з борошном і просіваємо в тісто. Все ретельно перемішуємо. Тісто виходить дуже податливим, легко відстає від рук. Загортаємо його в плівку і на 2 години відправляємо в холодильник.
Займемося начинкою. Заморожену вишню без кісточок відкидаємо на сито і залишаємо також на 2 години, періодично перемішуючи. Робимо це для того щоб з вишні стек весь сік. В кінці ще раз ретельно перемішуємо і трохи придавлюємо ложкою нашу вишеньку. У разі якщо ви почнете робити торт і вишні вам не вистачить ви можете додати вишню з варення, попередньо її віджавши.
Наше тісто ділимо на 16 частин.
Беремо кілька частин і розгортаємо тонко в довжину, не надто широкими смужками.
Готуємо коричневий цукор. Кожну смугу посипаємо цукром в середині, цукор використовуємо за смаком. Зверху укладаємо вишню і ще раз посипаємо цукром.
Защипуємо тісто ось таким чином.
Далі беремо роз'ємну форму, на дно більше ніж діаметр викладаємо папір для випічки, замикаємо форму. Потім ви зрозумієте для чого ми так робимо.
По колу викладаємо наше тісто. Потім для рівномірності трохи притискаємо. Шви повинні бути збоку.
Відправляємо в духовку розігріту до 200 гр. на 20 хвилин. Може трохи менше, у всіх духовки різні. Після закінчення ми розтискаємо форму і разом з папером відправляємо корж остигати. Також робимо ще з двома коржами. Коржі повинні повністю охолонути саме на папері, оскільки вони дуже ламкі.
Робимо крем. Ви можете робити за звичним для вас рецептом. Але я роблю в наступному співвідношенні 600 гр. сметани на 200 гр. цукрової пудри. Збиваємо все міксером. Більш детально як зробити крем, можна подивитися у мене в рецептах.
Викладаємо перший корж і промазуємо його кремом. Також робимо з другим. Третій корж ми перевертаємо дном до верху, для більшої рівномірності. Тортик повністю обмазуємо кремом і посипаємо кокосовою стружкою.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі