Шоколадний рецепт з пряною вишнею

Простий домашній торт для сімейного чаювання. Смачне поєднання шоколадних коржів, сметанного крема і вишневої кислинки. Категорія: Бісквітний торт

Інгредієнти

коржі

  • Цукор - 150 г
  • Масло вершкове (м'якого кімнатної температури) - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Сметана - 90 г
  • Яйце куряче (3-4 штуки) - 4 шт
  • Какао-порошок (можна збільшити до смаку) - 30 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Посипка кондитерська (для прикраси) - 1 пакет

крем

  • Сметана (25% жирності або вище) - 400 г
  • Цукрова пудра - 50 г

вишня

  • Вишня (без кісточок) - 300 г
  • Коньяк (опціонально) - 1,5 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Прянощі (кориця 0,5 ч.л., мускатний горіх 2 щіпки мелені) - за смаком
  • Крохмаль кукурудзяний (опціонально) - 1 ст. л.

Кількість порцій: 10

М'яке вершкове масло добре розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати яйця добре збити. Акуратно вмішати сметану (15%).
Додати какао-порошок. У мене було 30 грамів. Для більш насиченого кольору і смаку, можна збільшити вдвічі.
Додати борошно і розпушувач. Розмішати до однорідності. Довго не вимішувати. Тісто розділити на дві частини. Викласти в змащені маслом і присипані борошном форми. У мене діаметр форм 20 см. Надіслати в заздалегідь розігріту духовку. Випікати при 180 градусах до готовності (перевіряти лучиною).
Готові коржі остудити, загорнути в плівку, прибрати в холодильник мінімум на годину (можна на ніч).
Вишню промити, викласти в сотейник, додати цукор. Дати закипіти.
Влити коньяк, всипати прянощі. Відлити трохи рідини, змішати з крохмалем, повернути в сотейник.
Для крему змішати сметану з цукровою пудрою. Не збивати, щоб крем не став рідким. Коржі розрізати на два кожен. Змастити кремом і перекласти вишнею. За бажанням попередньо просочити сиропом від вишні. Коржі рекомендую злегка придавити зверху рукою перед тим, як нанести наступний шар крему. Щоб краще просочилися попередні шари.
Для прикраси я використовувала шоколадну посипку. Коли її побачила в магазині, одразу представила як красиво вона виглядатиме на сметанному кремі. Торт охолодити годину-дві в холодильнику. Якщо чесно, у мене закінчився какао-порошок і я додала лише 30 грамів, хоча планувала більше. Але мої домашні сказали, що у торта вийшов легкий приємний шоколадний присмак. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі