Шоколадний рецепт з вершковим кремом

Коли хочеться чогось солодкого, але часу немає для приготування складної випічки, можна приготувати ось такий простий домашній бісквітний торт шоколадний. Результат порадує вас, ваших рідних і близьких.

Інгредієнти

для тіста

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор (стакан 200 мл.) - 1 скл.
  • Сметана - 1 скл.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 скл.
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста (маленький пакет) - 1 пакет
  • Сіль - 1 пуч.
  • Какао-порошок - 1,5 ст. л.

для крему

  • Вершки (вершки не менше 33%) - 1 скл.
  • Загущувач для вершків - 1 пакет
  • Цукор - 1/2 скл.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.

декор

  • посипка кондитерська

Час приготування: 90 хвилин

Додати яйця в миску, збити в легку піну. Додати цукор (1 склянка). Збити до повного розчинення цукру.
Далі додати крохмаль (1 ст. ложку), додати розпушувач (1 пакет), сіль (1 щіпка). Суміш збити.
Додати сметану (1 склянка). Суміш збити.
В окремій мисці з'єднати борошно (1 склянка) і какао-порошок (1,5 ст. ложки).
З'єднати яєчно сметанну суміш і сухі інгредієнти (суміш борошна і какао порошку). Рідке тісто акуратно вимішати.
Форму для випікання змастити вершковим маслом, зробити "французьку сорочку". Додати рідке тісто у форму для випікання. Надіслати форму в розігрітий до t 190-200С духову шафу. Випікати до сухої скіпки. Хочу звернути увагу, що температурний режим і час випікання кожен вибирає самостійно, орієнтуючись на можливості своєї духовки. Далі корж для майбутнього торта остудити до кімнатної температури, обернути харчовою плівкою і залишити на кілька годин для дозрівання, краще на ніч.
Крем: У миску додати 1 склянку вершків, додати цукор, лимонний сік (1 ст. ложка). Збивати до повного розчинення цукру, потім додати 1 пакетик згущувача для вершків. Крем повинен бути щільним і добре тримати форму.
У коржа зрізати верхню частину, подрібнити за допомогою блендера в дрібну крихту. Корж розділити на 3 частини, змастити кожну частину приготованим кремом. Коржі з'єднати. Змастити бічну поверхню і верх торта приготованим кремом.
Бічну частину торта посипати подрібненою бісквітної крихтою. Декорувати за смаком. Як декор використовувалася кондитерська посипка і сніжинки, приготовані з цукрової мастики. Приємного чаювання за сімейним столом!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі