Шоколадно-банановий торт "Банановий рай"

День народження мого старшого сина. З цього приводу треба було приготувати щось смачне! Цей торт - продукт поєднання улюблених смаків дітей. Син дозволив порушити цілісність для фотографії в розрізі, хоча частування повинно було бути представлено колегам на роботі.

Інгредієнти

коржі

  • Масло вершкове - 250 г
  • Цукор (можна менше!) - 250 г
  • Шоколад темний - 100 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Банан (з дуже стиглих в коржі + 4 для начинки) - 7 шт
  • Ром (або коньяк) - 1 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Розпушувач тіста - 2 пакета
  • Сода - 1,5 ч. л.

карамель

  • Цукор - 120 г
  • Вершки (33-35%) - 60 мл
  • Масло вершкове - 60 г
  • Сіль (морська) - 0,25 ч. л.

ганаш

  • Вершки (33-35%) - 400 мл
  • Шоколад темний - 280 г

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 12

Розтопити масло, цукор (я зменшила на 30 грам), шоколад, ванільний цукор і ром. Масу трохи остудити. Ввести по одному яйця, добре розмішуючи кожен раз. Цукор регулюйте за смаком - все залежить від солодощі бананів, шоколаду та вашого смаку! Борошно змішати з содою і розпушувачем. Додати в загальну масу. Банани пюрировать і теж додати в тісто.
Тісто вилити у форму (я застелила її папером для випічки) діаметром 26см або 22х22см, розрівняти. Випікати при 170-180 градусах близько години. У мене пішло 50 хвилин при 180 градусах. Краще перевірити лучиною.
Корж остудити на решітці, розрізати на 3-4 частини (у мене - 3). Обрізати кільцем краї (якщо форма прямокутна - просто обріжте ножем).
Зварити солону карамель. У досить глибоку каструльку з товстим дном висипати цукор. Поставити на середній вогонь і почати поступово нагрівати цукор, не мішати. Спочатку струснути кілька разів каструльку. Як тільки цукор почне плавитися, почати обережно мішати його віночком (ложкою). Незважаючи на утворення цукрових грудочок, продовжувати розмішувати... Надалі все розплавиться. Продовжувати мішувати до повного розчинення цукру і придбання їм красивого глибокого бурштинового відтінку... Отримана карамель повинна досягти температури кипіння, що дорівнює приблизно 180 С. Якщо у вас немає термометра, орієнтуйтеся трохи за кольором вашої карамелі, вона не повинна підгоріти! Потім додати відразу все масло КОМНАТНОЙ ТЕМПЕРАТУРИ! Обережно... Оскільки карамель активно закипить, завирує... Не страшно - продовжуємо обережно розмішувати до отримання однорідності. Тепер зняти каструлю з вогню і додати вершки (теж кімнатної температури). Знову не лякатися, коли маса запузирітся. Просто акуратно розмішати. В кінці додати сіль, перемішати.
Банани нарізати не надто тонкими кільцями і протушити їх в карамелі, перемішуючи, щоб вони рівномірно вкрилися карамеллю. Важливо не довести їх до "каші".
Приготувати ганаш: дрібно порубати шоколад, щоб він легко розплавився, залийте гарячими вершками і дайте трохи суміші постояти. Масу перемішати до однорідного стану і відправити в холодильник години на 4 (я залишила на ніч).
Збити масу до стану крему. Перекласти в кондитерський мішок для подальшого використання.
Збираємо наш шоколадний торт. В кільце з ацетатної плівкою покласти перший корж. По краю видавити ганаш і укласти рівномірно бананову начинку. Шари повторити.
Верхній корж прикрасити на свій розсуд і відправити торт в холодильник стабілізуватися. Після охолодження зняти кільце і плівку, завершити прикрашати, як хочете, і подавати.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі