Шоколадно-кокосовий рецепт з вишнею

Смачний шоколадний бісквіт, ніжне кокосове суфле і вишня в желе! Це справжня спокуса для дорослого і дитини, коли складно встояти перед ще одним шматочком! Порадуйте себе і своїх близьких цим красивим десертом і відмінний настрій забезпечено вам на цілий день!

Інгредієнти

шоколадний бісквіт

  • Борошно пшеничне / Борошно - 160 г
  • Цукор - 150 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Яйце куряче (кімнатної температури) - 2 шт
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Шоколад темний - 50 г
  • Вода - 50 мл
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

кокосове суфле

  • Молоко - 600 мл
  • Масло вершкове - 60 г
  • Стружка кокосова - 60 г
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Пудинг (по 40 м кожна (пудинг без цукру) або 80 м крохмалю) - 2 упак.
  • Ванільний цукор - 10 г

Желе з вишнею

  • Желе (вишневе або будь-яке червоне) - 2 пач.
  • Вода (гаряча) - 400 мл
  • Вишня (або черешня) - 250 г

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 10

Яйця заздалегідь дістати з холодильника. Вони повинні бути кімнатної температури. Почнемо приготування бісквіта. У каструльку додати масло, цукор, ванільний цукор, шоколад і воду. Все нагріти на дуже повільному вогні, постійно помішуючи, поки не розчинитися масло і шоколад.
Зняти з вогню, остудити.
Яйця збити міксером, додати шоколадну масу і перемішати віночком.
Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і додати в тісто. Воно повинно вийти тягучим, трохи густим.
Підготуємо форму - 22 см. Дно застелити пергаментом, краї змастити маслом. Тісто перелити в форму і поставити випікатися 25-30 хв. при t 180 градусів. До сухої шпажки. Бісквіт вийшов з невеликою гіркою. Тому, коли він охолов, я його підрівнял ножем.
Окільцьовуємо і готуємо суфле.
У каструлю додаємо 400 мл. молока, цукор, ванільний цукор, масло і кокосову стружку. Доводимо до кипіння і вимикаємо плиту.
У чашці змішуємо 200 мл. молока і 2 уп. пудингу. Вливаємо в гарячу масу і швидко перемішуємо до загустіння. Відразу ж гарячий пудинг виливаємо на бісквіт і розрівнюємо і даємо охолонути.
Желе змішуємо з гарячою водою до повного розчинення, чекаємо поки воно охолоне і злегка загусне. Можна поставити на 3-5 хв. в морозильну камеру. Підготуємо ягоди. Їх потрібно звільнити від кісточки! У мене є спеціальна штучка, але кісточки виявилися для неї занадто великими. Тому, пропоную ось такий варіант. Їх можна видавлювати звичайною паличкою для суші. А якщо ягідку класти на вузьке горлечко скляної пляшки, то кісточка буде падати на дно! :)
Ось так в довільному порядку розкласти ягідки.
Залишилося тільки залити желе. Робити це потрібно акуратно столовою ложкою. Нагадаю, що желе в ідеалі повинно бути трохи схопиться, оскільки відомо, що "водичка дірочку знайде". :) Але якщо ви впевнені у своїй формі на 100%, то можна і ризикнути!
Тепер саме складно! Поставити тортик на ніч в холодильник і дочекатися ранку! Ось така краса буде на вашому столі! Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі