Шоколадно-мигдальний торт

Це мій перший досвід в приготуванні торта. І думаю, що бісквітний торт шоколадний вдався. Шоколад, мигдаль і вишня-це шалено смачне поєднання. Ви обов'язково повинні спробувати! Готуйте торт з вишнями, це смачно.

Інгредієнти

бісквіт

  • Яйце куряче - 6 шт
  • Цукор - 190 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 75 г
  • Какао-порошок - 50 г
  • Крохмаль - 50 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Сіль (щіпка)
  • Мигдаль - 100 г

крем

  • Вершки (33%) - 200 мл
  • Цукрова пудра - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Сметана (30%) - 4 ст. л.

начинка

  • Вишня - 500 г
  • Вода - 100 мл
  • Цукор - 50 г
  • Крохмаль - 1 ст. л.

прикраса

  • Глазур - 1 пакет
  • Посипання кондитерська - 1 пакет

Час приготування: 240 хвилин

Кількість порцій: 9

Відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додати половину зазначеного в рецепті цукру. Збиваємо до однорідності.
Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо до кімнатної температури. Мигдаль подрібнюємо. (Я це зробила за допомогою молоточка для відбивання м'яса). Додаємо розтоплене вершкове масло і горіхи в суміш. Перемішуємо.
Білки збиваємо з дрібкою солі в міцну піну, поступово додаємо цукор, що залишився.
Тепер в желтково-горіхову суміш додаємо частину збитих білків, акуратно перемішуємо.
Борошно, крохмаль, какао, розпушувач змішуємо і додаємо в тісто. Акуратно перемішуємо.
Додаємо інші білки, і знову акуратно перемішуємо.
Змащуємо форму вершковим маслом (у мене форма 23 * 17). Викладаємо тісто. Випікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин.
Коли бісквіт буде готовий, даємо йому охолонути і дістаємо з форми. Ділимо його на коржі. (У мене вийшло 4 коржа).
Беремо вишню. (У мене заморожена). Кладемо в каструлю, додаємо 50 мл води і 50 гр цукру. Ставимо на повільний вогонь. Тепер розводимо крохмаль в 50 мл холодної води. Коли вишня закипить-знімаємо з вогню і вливаємо крохмаль. Якщо влити його в киплячу рідину, він може схопитися грудочками. Ставимо назад на плиту, доводимо до кипіння і варимо до загустіння. Приблизно 1-2 хвилини. Прибираємо з вогню і даємо охолонути. Можна перекинути її на друшляк. Сиропом будемо просочувати наші коржі.
У мисці (склянці) змішуємо вершки зі сметаною. Ставимо в каструлю, залиту холодною водою. Починаємо збивати до утворення густої піни. Після цього, не припиняючи збивати, додаємо цукрову пудру з ванільним цукром і добре перемішуємо. Готовий крем прибираємо у холодильник на 2 години.
Тепер можна збирати наш тортик. Беремо один корж і просочуємо його вишневим сиропом. Зверху викладаємо крем і розподіляємо по всій поверхні коржа.
Тепер викладаємо ягоди. Кладемо зверху ще один корж і так повторюємо з іншими коржами, крім останнього.
Тепер беремо глазур і слідуємо інструкції на упаковці. (Я трохи не розрахувала, у мене був один пакет глазурі, торт покрився не весь, так теж дуже смачно вийшло). Прикрашаємо торт глазур'ю і посипкою як вам подобається.
Прибираємо в холодильник на пару годин, щоб наш торт добре просочився! Ось такий бісквітний торт шоколадний в розрізі вийшов у мене! Приємного вам чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі