Шоколадно-ягідний торт без випічки

Пропоную вашій увазі торти без випічки з чорною смородиною і шоколадним печивом. Такому торту не потрібно настоюватися всю ніч, досить дати застигнути ягідному шару. В якості коржа використовуємо шоколадне печиво - з тістом возитися не доведеться. Замість чорної смородини можна взяти будь-які ваші улюблені ягоди. Кухня: Російська. Торти на день народження, спробуйте приготувати, це смачно.

Інгредієнти

  • Печиво (шоколадне) - 400 г
  • Смородина чорна (або будь-яка інша ягода) - 650 г
  • Масло вершкове (розтоплене) - 150 г
  • Цукор - 200 г
  • Желатин - 35 г
  • Вода - 100 мл
  • Сметана - 500 г

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 4

До желатину додаємо холодну кип'ячену воду, перемішуємо і залишимо набухати.
Печиво розімніть або подрібнити в блендері в дрібну крихту.
З'єднаємо крихту, вершкове масло і добре перемішати.
Форму застилає пергаментом. Викладаємо крихту і добре утрамбуємо основу. Краще брати роз'ємну форму, так торт буде легше витягти. На час приготування ягідного шару прибираємо форму з основою в холодильник.
Ягоди розімніть або подрібнюємо в блендері, додаємо цукор і ставимо на вогонь. При постійному помішуванні доводимо суміш до кипіння і знімаємо з вогню.
Далі з'єднуємо зі сметаною ягідну суміш, яка трохи остигнула.
Набряклий желатин ставимо на водяну баню і нагріваємо. Можна це зробити в мікрохвильовці, ставлячи таймер на 5-10 секунд. Головне, щоб желатин не кипів. У ягідно-сметанну суміш додаємо желатин і добре перемішуємо. Дістаємо основу з холодильника, заливаємо її ягідним шаром і ставимо назад в холодильник на 3-4 години.
За 3-4 години ягідно-сметанний шар повинен застигнути. Потім виймаємо торт з форми і прикрашаємо за бажанням.
Ягідний шар вийшов дуже насиченого кисло-солодкого смаку, що дуже підходить до шоколадної основі. Замість чорної смородини відмінно підійде чорниця, вишня, можливо брусниця або малина.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі