Сирний рецепт з вишнею

Обожнюю чізкейк. Але, на жаль, справжній чізкейк - дороге задоволення. Тому ми замінюємо його не менш улюбленим десертом - сирними тортиками з ягодами. Завжди боялася братися за желатин - не дружили ми якось з ним. Але ось зважилася, і по-моєму, вийшло не погано) Покликали гостей - і незабаром від мого "чизкейка" не залишилося і сліду. Спробуйте, думаю, вам сподобається теж. ягоди можна використовувати будь-які! Я робила з малиною, полуничкою і вишнею. Фото встигла зробити тільки з першим - вишневим! Торт з вишнями - категорія рецепту.

Інгредієнти

основа

  • Печиво (300 - 500 г) - 350 г
  • Масло вершкове - 100 г

сирний шар

  • Сир - 500 г
  • Цукор - 150 г
  • Вершки - 400 мл
  • Желатин - 20 г
  • Ванілін - за смаком

Фруктово-ягідний шар

  • Вишня (400 - 500) - 500 г
  • Желатин - 10 г
  • Цукор - 100 г
Для приготування основи потрібно змішати вершкове масло з пісочним печивом (по вазі залежить від того, наскільки щільну основу бажаєте. Печиво добре підходить пісочне) до отримання однорідної маси (перемолоти в блендері). Отриману масу викласти в роз'ємну форму і розподілити рівномірно по ній, вдавлюючи до утворення основи. Форму можна попередньо застелити пекарським папером або харчовою плівкою. Поставити в холодильник на годину. (Можна до печива і масла додати наприклад волоські горіхи)
Готуємо сирну начинку.
Желатин замочити в 100 мл води, залишити на 10 хвилин для набухання (або час, вказаний на упаковці). Потім підігріти желатин до повного розчинення, але не кип'ятити. Повністю остудити. Сир, вершки (30%, можна замінити нежирною сметаною або йогуртом), цукор (можна за бажанням додати більше або менше), ванільний цукор (не обов'язково) покласти в одну ємність. Ретельно все збити до повної однорідності. Повинна вийти повністю однорідна маса без крупинок. Влити желатин тонкою цівкою, при одночасному збиванні, збити ще протягом хвилини. Вилити всю сирну масу поверх піщаної основи, поставити в холодильник приблизно на 2 години, до повного застигання.
Переходимо до ягідного шару.
На застиглий сирний шар викладаємо вишню (свіжа або заморожена (попередньо розморозити)), можна замінити іншою ягодою, кілька штучок ягід піде на сік для заливки). Заливаємо желе.
Желе можна використовувати спеціальні готові - приготувавши за інструкцією на пакетику. Я ж вважаю за краще робити його самою. Мені здається, що такий надає більш ягідний смак. З желатином проробляємо все те, що зазначено на упаковці. З невеликої жмені ягід і сиропу, того самого, який вийшов при розморожуванні вишні, і цукру зварити сироп. (А можна використовувати якщо є готовий вишневий сік). Приблизно 200 мл. Остудити його до кімнатної температури. З'єднайте желатин і сироп. желе, яке остигнуло, виливаємо в форму з сирним тортом - прямо на ягідки вишні. Нагадаю, рецепт без випічки) Швидко відправляємо торт в холодильник до повного застигання Зверху вже на готовий тортик посипала стружки мигдалю! Приємного чаювання зі свіженьким легким ягідним тортиком!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі