Торт-морозиво "Три акорди"

Десерт із сиру у вигляді морозива з трьома різними смаками, - карамельно-горіховий, ягідний і ванільний, - припаде до смаку не тільки дітям, але й дорослим! Торти дитячі дуже ніжні! Цей торт буде прекрасним завершенням великодньої трапези! Торти на день народження - спробуйте спекти.

Інгредієнти

  • Сир - 400 г
  • Сметана - 200 г
  • Молоко згущене (250 гр звичайної, 50 гр вареної) - 300 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Арахіс (обсмажений) - за смаком
  • Цукати - за смаком
  • Пюре ягідне (будь на ваш смак) - 3 ст. л.
  • Шоколад темний (для прикраси) - 30 г
  • Посипання кондитерська - за смаком

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 6

Сир краще брати жирний, - чим більше жирність, тим смачніше і ніжніше десерт. У мене ж було в наявності 2 пачки по 200 г 2% і 5% жирності. У чашу міксера викладаємо весь сир, сметану і 50 гр звичайного згущеного молока.
Збити все в однорідну масу занурювальним блендером. Тепер цю масу розділити на три рівні порції, - розлити в зручний для збивання посуд. У білу частину додати пакетик ванільного цукру, ще раз збити, відставити убік.
Заздалегідь приготувати наповнювачі, - обсмажити горіхи і нарізати цукати.
До другої частини додамо варене згущене молоко і половину горіхів, проб'ємо блендером в однорідну масу.
У третю частину додаємо ягідне пюре, - у мене було готове домашнє з чорної смородини, ви можете взяти будь-який на ваш смак, але рекомендую брати ягоди з кислинкою, - звичайне згущене молоко, що залишилося (тут ви орієнтуйтеся на свій смак, комусь може знадобитися менше або більше, дивлячись які ви ласуни), і теж все збити в однорідну масу.
Підготувати прямокутну (або будь-яку іншу) форму, вистелити її харчовою плівкою. Розмір моєї форми 21 * 11 * 5,5. Вилити перший шар (у мене це ягідний, забула зробити фото), і поставити хвилин на 30-40 в морозилку до схоплювання шару. Потім вилити карамельну масу і викласти зверху горіхи, що залишилися. Знову прибрати в морозилку на 30-40 хвилин.
У білу ванільну частину додати цукати, перемішати ложкою.
Вилити останнім шаром, закрити краями плівки і прибрати в морозильну камеру до повного застигання десерту, - у мене простояв ніч. Час приготування зазначено без часу очікування готовності торта.
Після закінчення часу дістати форму з морозилки, витягти десерт, попередньо прогрів стінки форми (я обережно полила окропом над раковиною) і потягнувши за кінці плівки, перевернути його на блюдо сервіровки, і повністю звільнити від плівки.
Прикрасити на свій смак і можливості, - я розтопила гіркий шоколад, завдала сіточку, прикрасила цукровими намистинами, і спробувала спорудити подобу квітки з цукатів). Перед подачею торт-морозиво слід потримати в холодильній камері годину або два, розрізати гарячим сухим ножем.
Приємних і солодких сімейних свят!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі