Рецепт на карамельно-медової основі

У рецепті цієї страви я поєднувала два улюблених десерту: печиво і торт. Результат перевершив всі мої очікування - ніжний сирний крем на ароматної карамельно-медової пісочної основі, прикрашеної повітряною меренгою - ідеальне поєднання! Ділюся рецептом сирного торту, готуйте і насолоджуйтеся )

Інгредієнти

тісто:

  • Масло вершкове - 70 г
  • Цукор - 60 г
  • Мед (рідкий) - 0.5 ст. л.
  • Ваніль - 1 пуч.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 120 г
  • Розпушувач тіста - 3 г
  • Сіль - 1 пуч.

начинка:

  • Сир (знежирений, у мене 2 пачки по 180 гр.) - 360 г
  • Жовток яєчний (яйця невеликі) - 2 шт
  • Цукор - 60 г
  • Вершки (у мене 33%, можна замінити на сметану 20%) - 200 мл
  • Ваніль - 1 пуч.
  • Крупа манна - 1 ст. л.

меренга:

  • Білок яєчний - 3 шт
  • Цукрова пудра - 3 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Почнемо з приготування тіста. У мисці розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукор, ванілін, мед. Перемішуємо ложкою. Цукор не повинен розчинитися, вийде густа суміш.
В іншій ємності змішуємо борошно, розпушувач і сіль, перемішуємо.
Вливаємо олійно-цукрову суміш в борошняну, добре перемішуємо ложкою.
Тісто скочуємо в кулю і відкладаємо в сторону. Готуємо форму для випічки. У мене роз'ємна форма d19 см. На дно форми вирізаємо коло з пергаменту.
Розподіляємо тісто тонким шаром у формі, формуючи бортик, висотою 3-3,5 см. На дні робимо кілька проколів виделкою.
Випікаємо основу в духовці на середньому рівні в стандартному режимі, при температурі 180 градусів 8 хвилин, до утворення злегка золотистого кольору. Після випікання, злегка утрамбувати (притиснути) корж і бортики дном склянки.
Робимо сирну начинку: Сир протираємо через сито.
В окремій ємності з'єднуємо жовток, цукор, ваніль і манку, перемішуємо.
Викладаємо жовткову суміш в протертий сир, перемішуємо міксером.
Вливаємо вершки, продовжуємо перемішувати міксером, можна пробити блендером для більш гладкої структури.
Ось така однорідна начинка повинна вийти.
Викладаємо сирну начинку на підготовлений корж і повертаємо форму назад в духовку продовжуючи випікати при температурі 180 градусів ще 30 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення випікання коржа з ​​начинкою приступаємо до збивання білків.
Додаємо в білки дрібку солі і починаємо збивати міксером на середній швидкості до щільної піни. Поступово вводимо по 1 ст. л. цукрової пудри, продовжуємо збивати до щільних піків.
Викладаємо збиті білки зверху на торт, розподіляємо рівномірно по поверхні. Зменшуємо нагрів духовки до 160 градусів, повертаємо торт ще на 10 хвилин, що б меренга злегка підрум'янилася. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо десерт остигати на 1-1,5 години.
Після повного охолодження, не витягуючи з форми, накриваємо кришкою і прибираємо торт в холодильник години на 3-4. Через 3-4 години на поверхні десерту з'являються заповітні карамельні крапельки, дуже красиво і містично!
Тепер торт можна акуратно витягнути з форми, нарізати порційними шматочками і подавати до столу.
Сирний торт на карамельно-медової основі готовий! А який аромат, м-м-м-м! Спробуйте)

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі