Смачний сирний торт

Пропоную вашій увазі рецепт приготування смачного і дуже ніжного сирного торта.

Інгредієнти

корж

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста
  • Варення (для просочення коржа (у мене персикове)) - 2 ст. л.
  • Олія (для змащування форми) - 1 ч. л.

сирна начинка

  • Сир (5% жирності) - 330 г
  • Сметана (15% жирності) - 380 мл
  • Цукор - 200 г
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Желатин - 3 ст. л.
  • Вода - 50 мл
Яйце вбиваємо в чашу блендера, додаємо цукор і збиваємо до побіління маси і збільшення в об'ємі в 2 рази.
Просіваємо борошно з розпушувачем і знову збиваємо вже до однорідної маси, недовго. У змащену олією форму (у мене 18 см) вливаємо тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Коли корж іспекся- змащуємо його поки він гарячий варенням по всій поверхні.
Займемося сирною начинкою. Желатин заливаємо водою. Даємо набрякнути (5-7 мінут). Коли він набряк розігріваємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі, щоб він розтанув, але не закипів (у мене в мікрохвильовці це займає приблизно 40-60 секунд).
У миску насипаємо сир, вливаємо сметану і додаємо цукор. Збиваємо блендером до однорідної маси.
Ділимо сирну масу на 2 частини. В одну додаємо какао і збиваємо до однорідності (маса з какао стане досить густою, не лякайтеся). Тепер додаємо по 1/2 розтопленого желатину в кожну масу і ретельно перемішуємо. З моменту додавання желатину працюємо максимально швидко, оскільки маса почне схоплюватися.
Тепер по черзі на корж вливаємо по 2 ст. л. наших начинок, злегка придавлюючи попередній шар.
Далі за допомогою шпаги (зубочистки) малюємо павутинку опускаючи шпажку до коржа.
Відправляємо тортик в холодильник на 1-2-години.
Сирний торт готовий. Бажаю вам смачного, гарного настрою і всього самого найкращого!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі