Торт "Карпатка"

Дуже смачний і простий у приготуванні торт на день народження із заварним тістом і заварним кремом. Для любителів еклерів.

Інгредієнти

Для тіста

  • Вода - 200 мл
  • Масло вершкове - 80 г
  • Сіль - 2 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 140 г
  • Яйце куряче (середнє, категорія С1) - 4 шт

для крему

  • Молоко - 600 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 140 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Крохмаль (кукурудзяний) - 50 г
  • Масло вершкове - 200 г

Для прикраси

  • Цукрова пудра - 20 г

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 8

Для тіста. Сотейник з водою поставити на плиту. Додати сіль і вершкове масло. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і додати борошно. Швидко змішати. Як тільки тісто стане єдиною грудкою, а на дні утворюється борошняний наліт, зняти сотейник з вогню. Злегка остудити суміш. Потім додавати в суміш яйця, по одному, добре перемішуючи після кожного. Далі половину тіста викласти у форму, застелену папером для випічки. Розподілити по дну, зробити лопаткою нерівності на поверхні. Випікати в розігрітій до 200 ° C духовці, 30-35 хвилин. З другою половиною тіста вчинити аналогічно.

Для крему. Змішати яйця з цукром, сіллю і крохмалем. Додати трохи молока від загальної норми. Перемішати. Основну частину молока поставити на плиту, довести до кипіння. Потім поступово додавати гаряче молоко до яєчно-цукрової суміші суміші, безперервно перемішуючи. Слідом поставити суміш на невеликий вогонь. Варити протягом декількох хвилин, до загусання і закипання. На закінчення додати ванільний цукор.

Далі остудити заварну суміш, яка вийшла. Збивати вершкове масло 4-5 хвилин. Потім частинами додати заварний суміш, перемішуючи після кожного додавання. Зібрати цей торт на день народження, виклавши на один з коржів весь крем. Накрити зверху іншим коржем. Надіслати в холодильник, як мінімум, на 3-5 годин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі