Бажаю щастя, сімейного благополуччя, мирного неба. Будьте здорові. Я хочу пригостити вас дуже смачним листковим тортом. Запрошую до чаювання.
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно (+ для розкачування коржів) - 400 г
- Масло вершкове - 350 г
- Вода (крижана) - 150 мл
- Ароматизатор (ромовий) - 3 крапля.
- Цедра апельсина - 2 ч. л.
крем
- Масло вершкове - 180 г
- Молоко згущене - 1/2 бан.
- Ароматизатор (ромовий) - 3 крапля
додатково
- Джем апельсиновий - 5 ст. л.
- Цукрова пудра (зі смаком ванілі) - за смаком
- Ягода - за смаком
- Шоколад молочний / Шоколад - за смаком
Час приготування: 90 хвилин
Заморожене вершкове масло натерти на крупній тертці. Додати ромовий ароматизатор.
Додати цедру, просіяне борошно, порубати тісто ножем в крихту. У кілька прийомів влити крижану воду і знову порубати до крихти. Швидко замісити тісто.
Розділити на 8 рівних частин, упакувати в пакети і прибрати в морозилку на 30 хвилин.
Духовку включити на розігрів. По одному діставати шматочки тіста і розгортати. Вирізати коло, 24 - 26 см. Із залишків тіста вийде ще один корж. Наколоти виделкою в декількох місцях. Пропікати по 7 - 10 хвилин при 190-200 градусах.
Готові коржі акуратно викласти на решітку і остудити.
Коржі при випіканні помітно зменшуються, вирізати з них однакові кола. Дуже зручно зробити це кришкою від каструлі. Обрізки потовкти.
Приготувати крем, збивши м'яке вершкове масло зі згущеним молоком і ромовим ароматизатором. Зібрати торт. Перший корж змастити тонким шаром крему.
На нього викласти другий корж, злегка притиснути. Нанести на нього трохи апельсинового джему. Знову корж + крем, корж + джем, так вчинити з усіма коржами. Щоб торт був хрустким крем і джем наносити тонким шаром.
Нанести на заготовку крем і обсипати крихтою.
Прикрасити за бажанням. У моєму випадку - карамелізовані апельсини, шоколад, свіжі ягоди. Припорошити цукровою пудрою. Дати торту 3-6 годин настоятися. Приємного чаювання!
Додати новий коментар