Солодкий торт без випічки

Ще один варіант торта без випічки. Такий торт з печива підійде для домашнього чаювання, вечірніх посиденьок. Торт досить солодкий і в начинку замість банана можна використовувати густий джем або повидло кисло-солодких фруктів, що додасть торту кислинки і смакових якостей. Прикрасити можна на свій смак, що підкаже фантазія. Час вказала без урахування просочування торта в холодильнику.

Інгредієнти

торт

  • Печиво (пісочне, можна шоколадне) - 500 г
  • Банан - 3 шт

крем

  • Молоко - 600 мл
  • Жовток яєчний - 4 шт
  • Цукор - 200 г
  • Ваніль - 1 пакет.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 60 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 50 г

глазур

  • Молоко - 30 мл
  • Масло сливочное - 50 г
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Цукор - 4 ст. л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 8

Підготувати печиво, можна брати шоколадне пісочне без наповнювачів. У мене звичайне пісочне печиво.
Банани порізати кружальцями.
Готуємо крем. Молоко вилити в сотейник і нагріти ближче до гарячого, АЛЕ не кип'ятити.
Жовтки в просторій посуді змішати з цукром і ванільним цукром. Якщо маса густа, додати 2 ст. ложки молока.
Розмішати до однорідності, додати борошно і ще раз розмішати. Я скористалася міксером на найнижчих оборотах.
При постійному помішуванні додати тонкою цівкою молоко, що б була пишна маса. Назад вилити в сотейник.
На повільному вогні доводимо до загустіння, постійно помішуючи приблизно 8 хв. Зняти з вогню і накрити плівкою, дати охолонути. Коли крем трохи охолоне вмішати вершкове масло кімнатної температури ложкою до розчинення.
Роз'ємну форму D = 20 см. застелити харчовою плівкою. Торт будемо збирати в такій формі, а можна в широкій скляній формі або квадратної.
На дно форми вилити небагато крему і розподілити по бортику і дну.
Викласти шар печива. Налити небагато крему і розподілити його по печіву.
Викласти банани. Знову крем і так викласти всю начинку. Останній шар - печиво. Шари трохи притискаємо, що б вони покривалися кремом якомога більше. Торт поставити на 2-3 години для просочення в холодильник.
Після просочення торт полити глазур'ю. У сотейник вилити молоко, додати цукор, вершкове масло, какао-порошок і все добре прогріти на малому вогні до розчинення цукру. Остудити глазур до кімнатної температури. Залити торт глазур'ю. І поставити в холодильник для застигання. Прикрасити на свій розсуд. Я використовувала безе маленькі. Ось такий торт з печива без випічки.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі