Хочу всіх привітати з Різдвом Христовим! Самим чарівним і світлим святом! Нехай здійсняться всі ваші мрії і бажання! Заходьте, бісквітний торт шоколадний на столі!
Інгредієнти
тісто
- Мак - 100 г
- Молоко - 300 мл
- Масло вершкове - 200 г
- Цукрова пудра - 250 г
- Ванільна есенція - 1 ч. л.
- Борошно пшеничне / Борошно - 320 г
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
- Сіль - 1 пуч.
- Білок яєчний - 5 шт
крем
- Крем - 1 г
- Молоко - 200 мл
- Цукрова пудра - 3 ст. л.
- Масло вершкове - 125 г
помадка
- Шоколад темний - 120 г
- Масло вершкове - 100 г
прикраса
- Маршмеллоу - 50 г
- Посипання кондитерська - 50 г
Залити мак молоком кімнатної температури і залишити на 30 хвилин.
Збити масло кімнатної температури і цукрову пудру. Додати ванільну есенцію. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач тіста і сіль. Постійно збиваючи, додаємо частинами борошняну суміш і макове молоко.
Білки збити до міцних піків. У три заходи додати до тіста. Перемішати акуратно лопаткою.
Дві форми 20 см і 16 см застелити пекарським папером. Викладаємо тісто в форми.
Випікаємо в розігрітій духовці при 180 гр 35-40 хвилин.
Готові основи для торта повністю остудити. Вирівняти поверхню коржів за допомогою ножа і розрізати коржі навпіл.
Приготуємо крем. Використовуємо крем для торта зі смаком ванілі. Для цього розмішати цукрову пудру і молоко. Додати сухий наповнювач. Збити на сильних оборотах 4 хвилини. Додати розм'якшене вершкове масло. Збити.
Збираємо торт. Змастити коржі більшого розміру кремом.
Змастити коржі меншого розміру. Поставити коржі один на одного.
Обмазати краї торта кремом. Поставити торт в холодильник мінімально на 2 години.
Приготуємо помадку. Розтопити в мікрохвильовці темний шоколад. Додати вершкове масло і збити віночком.
Акуратно налити помадку на верхній ярус торта. Бісквітний торт шоколадний готовий. Прикрасити за бажанням. Вітаю вас з Різдвом Христовим! Найсвітлішим і чарівним святом! Пригощайтеся!
Додати новий коментар