Повітряні шоколадні бісквітні коржі, ніжний желірованний сирний прошарок зі свіжими ягодами чорної смородини, а в завершенні шоколадна глазур і шоколад. Гармонія чорної смородини і шоколаду - вдале поєднання смаку, яскраве смакове задоволення. Бісквітний торт шоколадний - категорія рецепту.
Інгредієнти
бісквіт
- Яйце куряче - 4 шт
- Цукор - 5 ст. л.
- Борошно пшеничне / Борошно - 130 г
- Какао-порошок - 2 ст. л.
- Ванілін - 1.5 г
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Сіль - 1 пуч.
сирна прошарок
- Сир - 400 г
- Сметана - 100 г
- Цукор - 8 ст. л.
- Ванілін - 1.5 г
- Желатин - 20 г
- Вода - 100 мл
- Смородина чорна (стакан - 250 мл) - 2 скл.
Шоколадна глазур
- Какао-порошок - 4 ст. л.
- Цукор - 12 ст. л.
- Молоко - 8 ст. л.
- Масло вершкове (кімнатної температури) - 50 г
Для оформлення
- Шоколад темний - 25 г
- Смородина чорна (стакан - 250 мл) - 0.5 скл.
- Стружка кокосова - 3 ст. л.
додатково
- Олія - 1 ч. л.
Час приготування: 165 хвилин
Кількість порцій: 8
Приготувати шоколадний бісквіт: яйця збити з цукром і сіллю не менше 7 хвилин. Включити розігріватися духовку до 180 градусів. До яєчної суміші додати ванілін, розпушувач, борошно, какао. Перемішати.
Форму для запікання (у мене 20 сантиметрів) застелити папером для випічки, змастити олією. Перелити тісто у форму. Желатин замочити у воді на 30 хвилин.
Випікати при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Остудити на решітці. Корж розрізати уздовж на 3 частини.
Сир з'єднати зі сметаною і цукром і збити занурювальним блендером до однорідної консистенції.
Набряклий желатин розчинити на плиті, постійно помішуючи. Приготувати сирний прошарок: желатин і ванілін з'єднати з сирною масою, інтенсивно перемішати. Додати смородину, перемішати не пошкодивши ягоди.
Приготувати шоколадну глазур: какао з'єднати з цукром, перемішати. Додати молоко, ще раз перемішати. Поставити на плиту і довести до кипіння, кип'ятити на невеликому температурному режимі п'ять хвилин, постійно помішуючи. Глазур трохи остудити, додати вершкове масло, перемішати.
Зібрати торт: на дно рознімного кільця покласти 1/3 коржа, потім викласти 1/3 сирного прошарку - поверхню розрівняти. Аналогічно вчинити з іншими частинами коржа і сирним прошарком. Зверху розподілити шоколадну глазур.
Оформити натертим шоколадом і ягодами чорної смородини, на бічну поверхню торта нанести кокосову стружку.
Приємного чаювання!
Додати новий коментар