Торт «Щасливий випадок»

Повітряні шоколадні бісквітні коржі, ніжний желірованний сирний прошарок зі свіжими ягодами чорної смородини, а в завершенні шоколадна глазур і шоколад. Гармонія чорної смородини і шоколаду - вдале поєднання смаку, яскраве смакове задоволення. Бісквітний торт шоколадний - категорія рецепту.

Інгредієнти

бісквіт

  • Яйце куряче - 4 шт
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 130 г
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Ванілін - 1.5 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 пуч.

сирна прошарок

  • Сир - 400 г
  • Сметана - 100 г
  • Цукор - 8 ст. л.
  • Ванілін - 1.5 г
  • Желатин - 20 г
  • Вода - 100 мл
  • Смородина чорна (стакан - 250 мл) - 2 скл.

Шоколадна глазур

  • Какао-порошок - 4 ст. л.
  • Цукор - 12 ст. л.
  • Молоко - 8 ст. л.
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 50 г

Для оформлення

  • Шоколад темний - 25 г
  • Смородина чорна (стакан - 250 мл) - 0.5 скл.
  • Стружка кокосова - 3 ст. л.

додатково

  • Олія - ​​1 ч. л.

Час приготування: 165 хвилин

Кількість порцій: 8

Приготувати шоколадний бісквіт: яйця збити з цукром і сіллю не менше 7 хвилин. Включити розігріватися духовку до 180 градусів. До яєчної суміші додати ванілін, розпушувач, борошно, какао. Перемішати.
Форму для запікання (у мене 20 сантиметрів) застелити папером для випічки, змастити олією. Перелити тісто у форму. Желатин замочити у воді на 30 хвилин.
Випікати при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Остудити на решітці. Корж розрізати уздовж на 3 частини.
Сир з'єднати зі сметаною і цукром і збити занурювальним блендером до однорідної консистенції.
Набряклий желатин розчинити на плиті, постійно помішуючи. Приготувати сирний прошарок: желатин і ванілін з'єднати з сирною масою, інтенсивно перемішати. Додати смородину, перемішати не пошкодивши ягоди.
Приготувати шоколадну глазур: какао з'єднати з цукром, перемішати. Додати молоко, ще раз перемішати. Поставити на плиту і довести до кипіння, кип'ятити на невеликому температурному режимі п'ять хвилин, постійно помішуючи. Глазур трохи остудити, додати вершкове масло, перемішати.
Зібрати торт: на дно рознімного кільця покласти 1/3 коржа, потім викласти 1/3 сирного прошарку - поверхню розрівняти. Аналогічно вчинити з іншими частинами коржа і сирним прошарком. Зверху розподілити шоколадну глазур.
Оформити натертим шоколадом і ягодами чорної смородини, на бічну поверхню торта нанести кокосову стружку.
Приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі