Торт "Дивак"

Торт з мого дитинства, який пекла ще бабуля. Потім естафета перейшла до мами і я дуже добре пам'ятаю смак цього дитячого торту, але сама якось все забувала про нього, віддаючи перевагу більш сучасним десертам і тортам. А недавно в розмові з мамою згадали цей торт і виявилося, що рецепт навіть ніде у неї не записаний, а пам'ятає вона його напам'ять, оскільки частенько він бував у нас на святкових чаюваннях, на день народження. Виправляюся! Рецепт цього торту на день народження я записала, відтворила, і саме так як робила бабуся - з черносмородиновим джемом в кремі! Джем я використала не домашнього приготування, як було у бабусі, але результат той самий! Повірте!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 400 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Жовток яєчний - 3 шт
  • Сметана - 50 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Сода - 0.5 ч. л.
  • Цукор - 135 г

крем

  • Білок яєчний - 3 шт
  • Джем (чорносмородиновий) - 180 г
Для тіста: в мисці з'єднати борошно і нарізане на шматочки холодне вершкове масло.
Швидко перетерти руками в крихту.
В окремій мисочці з'єднати жовтки (білки прибрати в холодильник для крему), сметану, дрібку солі і соду. Добре перемішати.
Додати цукор, знову перемішати.
З'єднати борошняну і яєчну суміші. Замісити тісто. Якщо відчуваєте, що тісто липке, вологе - додайте трішки борошна; якщо ж навпаки, не збирається в кулю і все ще розсипається - ще трішки сметани).
Тісто має зібратися в кулю, бути м'яким і не липким.
Розділити тісто на 6 частин, загорнути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1.5 години.
Дістаємо з холодильника по одному шматочку тіста. На аркуші пергаменту розгортаємо тонко тісто, трохи пріпиліте при необхідності качалку.
Відразу вирізати рівне коло (діаметр 20 см). Наколоти виделкою, перекласти пергамент з коржем і обрізками тіста на деко і відправити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку до золотистого кольору. Коржі печуться швидко, так що потрібно стежити за процесом. Поки печеться один корж, розгортаємо і готуємо наступний. Випікаємо все 6 коржів. Даємо їм охолонути.
Для крему: дістаємо з холодильника білки. Додаємо чорносмородиновий джем до білків.
Збиваємо на високих оборотах міксером до стійких піків. Дуже цікаво буде змінюватися колір крему від насиченого до ніжно-бузково-рожевого))).
Коржі охололи. Вони ніжні, працюємо з ними акуратно. Спечені залишки коржів подрібнюємо в крихту.
Збираємо торт. На корж кладемо крем (приблизно 2 ст. л.), Акуратно розрівнюємо по поверхні. І так далі з усіма коржами.
Покриваємо верх торта кремом, не забуваючи ретельно промазати боки.
Потім присипаємо боки і верх торту крихтою і прибираємо торт в холодильник (бажано на ніч). Ніжні, тендітні коржі... солодкий білковий крем ніжного кольору з легкою кислинкою смородини...
і раптом попадаються ягідки...

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі