Торт "Фантазія" з фото

Цей рецепт у мене в книжці з радянських часів. Бабуся моя пекла часто такий тортик до чаювання, оскільки склад продуктів потрібний нам - ну зовсім простий! Тісто не містить ні масла, ні яєць, тому коржі можна спекти заздалегідь, а в потрібний вам момент зробити крем. Я зазвичай це роблю з вечора, і ніч торт стоить в холодильнику. Готуйте торти на день народження, це смачно.

Інгредієнти

тісто

  • Смородина чорна (смородина, протерта з цукром скл. Береться 250 мл) - 1 скл.
  • Цукор - 200 г
  • Сода (врівень) - 3 ч. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 4,5 скл.
  • Сметана (15-20%) - 1 скл.

крем

  • Сметана (15-20%) - 700 мл
  • Цукор - 1 скл.
  • Цедра лимона - 1,5 ч. л.
  • Курага (за бажанням. Або будь-які інші сухофрукти, а й без них смачно виходить.) - 150 г
  • Сирна маса - 300 г

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 12

Змішати всі рідкі інгредієнти, збити з цукром, додати соду - гасити не треба, оскільки тісто на сметані + смородина, додаючи частинами борошно, замісити тісто. Муки може піти 3,5 склянки, а може і 4,5 - в залежності від густоти смородини і сметани. Тісто вимішуємо досить швидко. Воно виходить зеленуватого кольору - так і повинно бути. Готове тісто загорнути в плівку і прибрати в холодильник хвилин на 40-60, воно може лежати і до наступного дня. Коли ви будете готові випікати, дістаєте тісто, нехай хвилин 15 при кімнатній тем-ре полежить. Поділіть його на 10 частин, розкочуєте до товщини 2-3мм, за допомогою качалки переносите на деко.
Випікати коржі до світло-коричневого кольору при 180 градусах, приблизно 3 хвилини 1 корж. Пергамент, на якому випікаєте, змащувати нічим не треба, вони і так легко знімаються. Остиглі коржі за формою обрізаєте (у мене була 28см), обрізки потім кришаться і підуть на посипання.
Зробити крем. Змішати сметану, сирну масу, цукор, цедру лимона. Якщо ви додаєте сухофрукти, то їх треба добре вимити, просушити на паперовому рушнику і дрібно нарізати.
Збити. Сухофрукти (в даному випадку у мене курага, але смачно і з чорносливом, і з вишнею) дрібно нарізати, додати в крем.
Коржі промазати рясно.
Обрізки коржів промолоти блендером до крихти і прикрасити торт. Поставити його просочуватися - краще на ніч. А завтра ось, що у вас вийде!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі