Торт "Фруктова опера"

Хочу запропонувати вашій увазі дуже легкий, ніжний, по справжньому літній дитячий торт на день народження дівчаток або десерт "Фруктова Опера". Коржі виходять м'які, повітряні, і завдяки просоченню соковиті і вологі. Склад без глютену. За бажанням бісквіт можна замінити на будь-який інший. Десерт в міру солодкий. А поєднання полуниці з цитрусовими нотками дають просто чудове поєднання. Незважаючи на багатошаровість цього десерту, він готується досить легко і просто. Сподіваюся вам сподобається! Гарне оформлення тортів на день народження.

Інгредієнти

крохмальний бісквіт

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 75 г
  • Крохмаль кукурудзяний - 70 г
  • Розпушувач тіста
  • Цедра лимона - 1 шт
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Сіль - 1 пуч.

апельсинове желе

  • Цукор (або за смаком) - 25 г
  • Желатин (+50 мл.води для замочування. Або 5 шт. листового) - 10 г
  • Апельсин (очищених, без шкірки ~ 3шт.средніх) - 400 г

мус

  • Цукор - 110 г
  • Желатин (+50 мл.води для замочування. Або 5 шт. Листового) - 10 г
  • Сік (або фреш) - 50 мл
  • Цедра апельсина - 1 шт
  • Сир вершковий - 200 г
  • Вершки (від 30% жирності) - 150 мл
  • Полуниця (свіжа або заморожена) - 150 г

просочення

  • Сік (або фреш) - 50 мл
  • Цукор (або за смаком) - 1 ст. л.

фінальний шар

  • Вода - 400 мл
  • Цукор (або за смаком) - 3 ст. л.
  • Желе - 2 пач.

Час приготування: 420 хвилин

Кількість порцій: 8

Спочатку приготуємо бісквіт. Відокремлюю білки від жовтків. До білків додаю дрібку солі і збиваю до м'якої піни. Потім додаємо половину цукру від загальної маси і продовжуємо збивати до щільної піни. До жовтків додаємо другу половину цукру і збиваю до пишності і легкого посветления. Потім до жовтків додаємо цедру і крохмаль з розпушувачем. Все добре перемішуємо. Маса вийде досить щільної. І потім маленькими порціями акуратно починаємо вводити білки. Довго не вимішую, щоб білки не втратили свою пишність. Загалом, все як у звичайному бісквіті.
Виливаємо в форму застеленій пергаментом і випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці. Розмір форми 19 * 24.
Випікала бісквіт при 165 градусах, 16 хвилин. Виймаємо і даємо охолонути.
Апельсинове желе. Апельсини очищені від шкірки і від кісточок пробиваємо блендером в пюре. Желатин замочуємо в воді.
Додаємо цукор і відправляємо все на плиту, потрібно довести до кипіння. Коли закипить, додаємо набряклий желатин. Все добре перемішуємо.
І виливаємо в форму в якій будемо збирати торт. Або просто в форму потрібного діаметру. Забираю в морозилку до збірки торта.
Мус. Желатин замочуємо в холодній воді. До соку додаємо весь цукор. Відправляємо в мікрохвильовку, гріємо, щоб цукор весь розчинився. Полуницю блендером перебиваємо в пюре.
До гарячого соку додаємо набряклий желатин і полуничне пюре. Все добре перемішуємо. Відставляємо в сторону. Маса повинна обов'язково добре охолонути. Інакше крем може расслоиться.
І паралельно починаємо збивати ХОЛОДНІ вершки з ХОЛОДНИМ вершковим сиром.
Коли вершки збили, починаємо потроху додавати полунично-апельсинову суміш і цедру. Продовжуємо все збивати буквально пару хвилин, щоб все добре перемішалося. Мус готовий. Він буде досить рідкий. Це нормально. До моменту складання торта його можна прибрати в холодильник.
Сироп для просочення коржів. До соку додаю цукор і грію в мікрохвильовці. Цукор повинен розчинитися. Сироп готовий.
Збірка торта. Корж я розрізала на 2 частини і обрізала краї під форму в яку буду збирати. Це 19 * 19. Форму обтягнула харчовою плівкою і наростила висоту за допомогою пластикової канцелярської папки.
Укладаю перший корж, добре просочую сиропом і виливаю половину мусу. Забираю в морозилку або холодильник, щоб верхній шар трохи схопився.
Потім укладаю другий корж, просочую сиропом і кладу желе. Зверху виливаю мус що залишився. Забираю в морозилку хвилин на 50, верхній шар повинен добре схопитися.
Фінальний желейний шар. У мене ось таке готове желе. Прямую інструкції. У воду додаю цукор, суміш, варю до кипіння. Остуджую. Коли заливка трохи охолола, виймаю тортик з морозилки, він вже досить стабільний. І виливаю зверху желе. Забираю в холодильник або морозилку. Він повинен добре застигнути. У мене він провів ніч в холодильнику. У морозилці йому часу потрібно набагато менше.
Обрізаю краї і прикрашаю за бажанням. Тортик можна подавати цілком або розрізати на порційні шматочки. Також його можна зібрати в будь-яку форму. Я із залишків зробила десерт в склянці. Теж було дуже апетитно і смачно.
Ось таке гарне і яскраве оформлення. Соковитий дитячий торт на день народження для дівчаток. Він дуже смачний! Рекомендую вам спробувати.
Ось такий торт в розрізі.
Я дуже старалася пояснити все доступно, зрозуміло, сподіваюся у вас все вийде.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі