Торт "Кальтер Хунд"

Торт без випічки під назвою "Холодна собака", "Холодна морда", "Лукуллус", "Чорний Петер", "Підвальний торт" і т. і. Назв цього чуда кулінарії багато, мені найбільше до душі перший варіант - холодна собака. Є думка, що назва це йде від холодного шоколаду, що покриває тортик. Холодний - як ніс собаки) У будь-якому випадку Кальтер Хунд - безумовний лідер в нашому рейтингу шоколадних тортів. Це НАЙБІЛЬШ простий і НАЙБІЛЬШ смачний шоколадний тортик, з усіх, що я коли-небудь пробувала. Кухня: Німецька

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 4 шт
  • Цукрова пудра - 200 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Какао-порошок - 40 г
  • Печиво (пісочне, не надто солодке) - 400 г
  • Горіхи волоські - 1 горст.
  • Ванільний цукор - 1 пакет
Мене просто вразив шовковий, багатий на смак, еластичний крем. Ніколи такої не готувала, але ж який простір для експериментів він відкриває! Отже. У каструльку (ковшик) кладемо 4 яйця і 100 г цукрової пудри. Кладемо ванільний цукор - 1 упаковка.
Ковшик ставимо на маленький вогонь і опускаємо в нього міксер. І на самому маленькому вогні збиваємо наш майбутній крем на найменших оборотах. Збиваємо до відчутного загустіння, але без фанатизму, інакше отримаємо солодкий омлет) Знімаємо з вогню.
Кладемо в загуслу пухку масу какао і знову збиваємо до однорідності. В окремому посуді збиваємо підтале вершкове масло з цукровою пудрою. З'єднуємо акуратно яєчну і масляну суміші. Виходить еластичний крем. Я додала ще жменю перемелених горіхів.
Тепер вистилаємо харчовою плівкою прямокутну вузьку форму (більш вузький). Розподіляємо трохи крему по дну - це буде верх тортика. Потім чергуємо: шар печива, шар крему, шар печива, шар крему. Форму ставимо в холод на 2-3 години.
А потім... Дістаємо і перевертаємо форму і отримуємо такий тортик. Прикрашаємо горіхами і швиденько несемо на стіл. Попереду - найцікавіше. Розрізаємо тортик - перше приємне здивування. Потім вони пробують шматочок... І все... За столом більше немає тем для обговорення. Поки Кальтер Хунд не зникне з тарілок. До останнього шматочка)

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі