Абсолютно безпроблемний в приготуванні тортик придумав по ходу огляду надр холодильника, за принципом "я тебе зліпила з того, що було"! Сирний торт - категорія рецепту.
Інгредієнти
бісквіт
- Борошно пшеничне / Борошно - 100 г
- Яйце куряче - 3 шт
- Цукор - 100 г
- Сік лимонний - 2 ст. л.
- Ванільна есенція - за смаком
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Сіль - 1 пуч.
крем
- Рікотта - 400 г
- Цукор - 8 ст. л.
- Цедра апельсина - 2 ст. л.
- Вершки - 100 мл
кисіль
- Вишня - 720 мл
- Цукор - 2 ст. л.
- Лікер - 1 ч. л.
- Соєвий соус - 1/2 ч. л.
- Бадьян - 1 шт
- Кориця - 1/2 шт
- Гвоздика - 3 шт
- Крохмаль картопляний - 2 ст. л.
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 7
Яйця з сіллю і цукром збити в міцну піну. Додати сік лайма / або лимона / і екстракт ванілі. Поступово ввести в суміш просіяне з розпушувачем борошно, обережно перемішати лопаткою, більше не збивати. Дно чаші мультиварки змастити маслом, вилити тісто, випікати 50 хвилин.
У цей час зварити вишневий кисіль. Вишню відкинути на друшляк, вишневий сік розділити на 2 частини. В одній розчинити 2 ст. л. картопляного крохмалю. У другу додати лікер і соєвий соус і закип'ятити з прянощами і цукром за смаком. Поварити пару хвилин на самому маленькому вогні, процідити, додати вишню і повернути на вогонь. Довести до кипіння і безперервно помішуючи влити вишневий сік з крохмалем. Як тільки суміш загусне, а відбувається це дуже швидко, зняти з вогню і остудити.
У цей час приготувати крем. Дві пачки рікотти / можна замінити на сир / збити з жирними вершками / або сметаною /, додати цукор за смаком і 1 - 2 ст. л. тертої апельсинової цедри.
Можна приступати до складання торта. Бісквіт розрізати на дві частини і промазати спочатку кремом, а потім киселем. Накрити другою половиною бісквіта і дії повторити.
Ось і готовий торт! Молодший син, великий любитель густих киселів, тут же попросив навчити його такий готувати.
Торт вийшов дуже ніжний і легкий, адже в ньому немає ні краплі олії.
Моїй родині торт дуже сподобався, якби не мій суворий нагляд, він був би з'їдений в один присід. Сподіваюся, що і Вам теж сподобається!
Смачного!
Додати новий коментар