Торт "Капучіно" на день народження

Неймовірно смачні і дуже прості у виконанні торти на день народження. Для любителів кави.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне / Борошно - 330 г
  • Яйце куряче - 5 шт
  • Цукор - 150 г
  • Сіль - 2 г
  • Молоко - 50 мл
  • Олія (рафінована) - 50 мл
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Капучіно - 30 г
  • Вода - 30 мл
  • Какао-порошок - 30 г

для крему

  • Молоко - 650 мл
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 1 г
  • Крохмаль - 3 ст. л.
  • Капучіно - 20 г
  • Масло вершкове - 150 г

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 9

Для крему в окремий посуд відлити трохи молока від загальної норми. Основну частину молока поставити на плиту довести до кипіння. В окремій ємності змішати яйце, сіль, цукор і крохмаль. Потім додати молоко. Змішати в однорідну масу. Потім поступово влити в суміш гаряче молоко, безперервно перемішуючи. Слідом додати капучино. Змішати. Поставити на плиту і варити на невеликому вогні кілька хвилин до загустіння. Зняти з плити, перекласти в інший посуд, накрити харчовою плівкою в контакт і залишити в прохолодному місці.

Для тіста збивати яйця з сіллю і цукром протягом декількох хвилин. Потім капучино змішати з невеликою кількістю гарячої води і додати до загальної суміші. Слідом додати молоко і олію. Далі соду погасити лимонним соком і додати до загальної маси. Змішати. Додати какао-порошок і просіяне борошно. Перемішати.

Половину тіста перекласти на деко, застелене папером для випічки. Розрівняти лопаткою.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 ° C духовці, 8-10 хвилин. З другою половиною тіста вчинити аналогічно. Обрізати краї коржів. Потім розділити їх обидва навпіл. Обрізки подрібнити в крихту.

Для крему в окремій ємності збивати м'яке вершкове масло кілька хвилин. Слідом до маслу частинами додавати заварний масу, попутно перемішуючи. Зібрати торт, промазав коржі, боки і верх кремом. Прикрасити крихтою і кавовими зернами в шоколаді. Прибрати в холодильник на ніч.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі