Торт "Любов до трьох апельсинів"

Пропоную вашій увазі цей рецепт торту - тому-що його приготування займає небагато часу, не вимагає особливих кулінарних навичок і результат завжди вас порадує.

Інгредієнти

корж

  • Яйце куряче - 6 шт
  • Цукор - 200 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Кефір (або сметани) - 190 мл
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Борошно пшеничне / Борошно - 280 г
  • Сік (або вино) - 100 мл

крем

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
  • Молоко - 400 мл
  • Масло вершкове - 100 г
  • Ванільний цукор

желе

  • Желе (апельсинове) - 2 пач.
  • Апельсин - 2 шт

прикраса

  • Посипання кондитерська (сніжинки) - 1 пакет

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 15

Збиваємо міксером яйця, цукор і сіль, додаємо вершкове масло кімнатної температури і знову збиваємо. У суміш вводимо кефір, соду погашену лимонним соком і просіяне борошно. Ще раз збиваємо. Деко застелити пергаментним папером, викласти тісто завтовшки 0,5 см. Випікати при температурі 180 градусів 15 хв. З охолодженого бісквіта вирізуємо два кола, рівних діаметру форми в якій буде формуватися торт.
Молоко закип'ятити з ваніллю і 100 гр. цукрового піску. Решту 100 гр. цукру перемішати з борошном. Половину закипілого молока заливаємо в мисочку з борошном і цукром і переливаємо назад в каструлю з молоком, добре помішуючи проварюємо до загустіння крему. Крем охолоджуємо, закривши харчовою плівкою, до кімнатної температури. Потім збиваємо масло кімнатної температури, поступово додаємо крем.
В желе додаю трохи менше води, ніж це зазначено в інструкції на упаковці. Для 2-ух пачок желе беру 300 гр. води і все добре розмішую. Дно рознімної форми для торта вистилаємо харчовою плівкою, викладаємо нарізані апельсини і заливаємо желе. Залишаємо в холодильнику для повного застигання.
Після застигання желе, починаємо збирати торт. Кожен корж злегка просочуємо вином або апельсиновим соком. На желе викладаємо шар крему, потім корж, знову шар крему і корж. Залишаю для просочення на 12 годин.
Готовий бісквітний торт з масляним кремом акуратно перевертаємо на блюдо. Краї посипаємо крихтою, що залишилися від бісквіта, а зверху прикрашаємо посипкою.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі