Торт "Мікадо"

Листковий торт з хрусткими, тонкими пісковими коржами, карамельним кремом і шоколадом. Один з найпростіших в приготуванні. І, мабуть, один з найсмачніших.

Інгредієнти

для тіста

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове - 100 г
  • Цукор - 80 г
  • Сметана - 200 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Сода - 5 г
  • Сіль - 3 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 500 г

для крему

  • Масло вершкове - 200 г
  • Молоко згущене (варене) - 1 бан.

для прикраси

  • Шоколад темний - 70 г

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 8

У сметану додати соду, перемішати і залишити на кілька хвилин. Вершкове масло кімнатної температури змішати міксером з цукром, ванільним цукром, сіллю і яйцем. Потім додати сметану. Перемішати. Далі поступово додавати в суміш борошно і замісити м'яке, еластичне тісто.

Накрити готове тісто серветкою і залишити на 20 хвилин. Потім розділити тісто на 8 частин і все їх округлити і розкачати в тонкі пласти, по черзі. Наколоти пласти виделкою. Обрізати їх за шаблоном. Випікати в розігрітій до 190 ° C духовці, 6-8 хв. Для крему збивати вершкове масло міксером протягом декількох хвилин. Слідом додати варене згущене молоко, частинами, попутно змішуючи.

Зібрати торт. Промазати всі коржі кремом, крім верхнього. По завершенню збирання покласти на верхній невеликий корж вантаж і залишити на 1 годину. Після закінчення часу промазати кремом верхній корж і боки торта. У висновку верх і боки торта посипати тертим шоколадом. Залишити торт мінімум на 1 годину при кімнатній температурі. Потім прибрати в холодильник на ніч, для просочення.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі