Торт "Мурашник" на новий лад

Пропоную приготувати пиріг - торт а-ля-Мурашник. Готуємо його за технологією знаменитого всім тортика, але крем буде зовсім інший, та й формування відрізняється від класичного. Проте він виходить дуже смачний, ніжний, з шоколадним присмаком. Та й готувати його зовсім не складно. Рецепт з категорії - торти з фото.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 450 г
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Молоко - 100 мл
  • Масло вершкове - 100 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 1 шт

крем

  • Пудинг (шоколадний пудинг або 2 ст.л. какао і 70 гр кукурудзяного крохмалю) - 2 пакет
  • Молоко - 700 мл
  • Цукор - 200 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Горіхи волоські - 150 г
Спочатку приготуємо тісто: до розтопленого вершкового масла додаємо цукор, ванільний цукор, яйце, молоко і поступово вводимо просіяне борошно + розпушувач і замішуємо тісто. Оскільки мука у всіх різна, якщо тісто виходить круте, додамо 1 ст. л. молока або води.
Ділимо тісто на 4-6 частин, формуємо поздовжні ковбаски і відправляємо в морозильну камеру, щоб воно замерзло на півгодини-годину.
Крем у мене шоколадний заварний. Його я готую з шоколадного пудингу, якщо у вас такий не продається можна замінити какао і кукурудзяним крохмалем, кількість я написала в рецепті.
 
Наливаємо в каструлю приблизно 550 мл молока, додаємо цукор і ставимо на вогонь нагріватися. У молоко, що залишилося, додаємо пудинг або какао з крохмалем, добре розмішати вінчиком, щоб не було грудочок. Коли молоко добре нагрілося, майже закипає вливаємо тонкою цівкою розведений пудинг і весь час помішуючи варимо до загустіння, приблизно одну-дві хвилини. Знімаємо з вогню і продовжуємо ще мішати три хвилини, додаємо вершкове масло шматком і розмішуємо все до розчинення масла. Накриваємо крем харчовою плівкою в контакт і відставляємо в сторону.
Замерзле тісто натираємо на крупній тертці, розподіляючи рівномірно по листу. Деко застилаємо пергаментним папером. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Готовий корж дістаємо з духовки і даємо охолонути приблизно 20 хвилин.
Остиглий крем добре розмішати ложкою або міксером, щоб був однорідним. Корж розминаємо руками в крихту у велику ємність, краще, щоб крихта була неоднорідна, тоді буде смачніше. Додаємо весь крем до крихті і добре перемішуємо.
Беремо блюдо або форму з високими бортами і викладаємо наш торт, добре розрівнявши його. Я прикрасила подрібненими волоськими горіхами, але можна зробити шоколадну глазур і залити або збити вершки з цукром, на ваш розсуд.
Відправляємо торт в холодильник мінімум на 4 години, щоб крем застиг і подаємо до чаю. На наступний день він стає ще смачніше! Приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі