Торт "Мурашник" за рецептом 1984 року

У 1984 році у нас не було інтернету, і головним джерелом нових рецептів були самі господині, які один у одного впізнавали найсмачніші рецепти тортів, записували їх у заповітні свитки і готували на всі сімейні свята. І в 1984 році моя мама принесла цей рецепт від кого-то зі знайомих. Цей пісочний торт був випробуваний в перше же новорічне свято і убив наповал всіх гостей своїм гарним розрізом і приголомшливим смаком. Йшов час, і багато господинь видозмінили цей рецепт. Аби не допустити витрачати час на приготування цього торта, стали все спрощувати і готувати "Мурашник" просто з розламаного печива. І все "Мурашники", які я пробувала у інших людей, були саме такими, зробленими по "лінивії технології". У нашій родині готують "Мурашник" тільки за старим рецептом. Так, він досить трудомісткий, але вартий того. Хочете повернутися в 1984 рік? Приготуйте цей торт і насолодитеся смаком радянського свята!

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 4 г
  • Розпушувач тіста - 4 г
  • Сметана (20-30%) - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно (до м'якого тіста, трохи м'якше пельменного) - 250 г
  • Сіль - 1 пуч.

крем

  • Сметана (20-30%) - 400 г
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 4 г
  • Какао-порошок - 60 г

прикраса

  • Шоколад темний - 50 г
Для тіста змішайте віночком яйце, цукор і сметану. Збивати необов'язково, просто розмішайте до розчинення цукру У борошно додайте сіль, ванільний цукор і розпушувач тіста.
Влийте яєчно-сметанну суміш до борошна.
І замісіть м'яке тісто. Муки може піти трохи більше або трохи менше. Тісто має бути м'яке, еластичне, м'якше, ніж на пельмені. Готувати з тіста можна відразу.
Відщипувати від тіста шматочки завбільшки приблизно з волоський горіх. Розкачайте їх в тонкі джгути. Товщина джгутів повинна бути приблизно як олівець. Наріжте джгути на маленькі шматочки (не більш 1 см).
Розкладіть ці шматочки акуратно на деко, щоб вони не торкалися одне одного і спечіть до золотистого кольору. (T = 180 ° С). Печуться вони дуже швидко, хвилин 10-15, так що постійно стежте, щоб не підгоріли.
Готові спечені шматочки складіть в миску і остудіть. Якщо якісь шматочки під час випічки злиплися - розділіть їх.
Тепер приготуйте крем. Змішайте в мисці сметану, цукор, ванільний цукор і какао. Я використовувала какао-порошок. Збивати необов'язково, просто розмішайте до повного розчинення цукру. Змішайте спечені шматочки тіста з кремом. Добре розмішайте, щоб крем рівномірно розподілився.
Надати торту форму можна абсолютно будь-яку. Але класичний мурашник робиться у вигляді купола. Тому візьміть підходящу за формою миску, вистелити її поліетиленовою плівкою і викладіть в неї змішані з кремом шматочки тіста. Потім добре постукайте мискою об стіл, щоб маса ущільнилася. Загорніть краї плівки і приберіть торт в холодильник на 12-24 години.
За цей час крем просоче шматочки тіста і торт ущільниться, прийнявши єдину форму. Переверніть торт на тарілку, зніміть плівку акуратно.
Наш пісочний торт можна посипати какао, прикрасити глазур'ю або просто посипати, як я, тертим шоколадом. Нехай у вас все буде добре і смачно, як у дитинстві!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі