Торт "Наполеон" з кремом "Пломбір"

Я знаю, рецептів і способів приготування дуже багато і у кожної господині є свій, найкращий, найсмачніший торт "Наполеон", і для себе я знайшла найулюбленіший листковий торт. І вирішила поділитися ним з вами. Коржі без яєць, без сметани, а крем-заварний зі збитим вершковим маслом, дуже схожий на морозиво "Пломбір". Він виходить ніжний, в міру солодкий... ось таким, як я собі і уявляла ідеальний "Наполеон". Маю велику надію, що і вам він сподобається! Згодиться як торт на день народження, спробуйте спекти.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне / Борошно - 375 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Вода - 125 мл

для крему

  • Молоко - 500 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Крохмаль кукурудзяний (або 50 г.мукі) - 35 г
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Масло вершкове - 180 г

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 10

Для початку приготуємо тісто для коржів. До просіяного борошна додаю масло (не морожене, звичайне кімнатної температури) і починаю перетирати в крихту. Будь-яким зручним способом. Попередньо масло добре обволять в борошні. Так буде простіше, воно не буде липнути до ножа. У центрі роблю заглиблення, виливаю туди воду (кімнатної температури) і оцет. І замішую однорідне тісто.
Ось таке тісто має вийти. Загортаю його в пакет і прибираю в холодильник на годину.
А тим часом приступимо до крему. Варити його найкраще в каструльці з товстим дном! Змішую (в каструльці) яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, крохмаль. І все добре перемішую до однорідності. Не повинно залишитися незмішаних грудочок. І додаю в яєчну суміш молоко (комтатной температури). Все добре перемешаваю. І буду відправляти на плиту. На вогні нижче середнього постійно активно перемішуючи заварюю крем. Ось така консистенція крему повинна вийти. У мене на заварювання пішло 9 хвилин. Я завжди варю його на маленькому вогні, так він напевно не згорнеться і не пригорить. Після охолодження крем стане ще густіше. Якщо, раптом, так склалося, що крем пішов грудочками, пробийте його блендером.
Накриваю харчовою плівкою в контакт і залишаю остигати. Можна в холодильнику, можна (якщо час дозволяє) залишити на плиті. Але дуже важливо, коли ви будете змішувати крем зі збитим маслом, обидві маси повинні бути однієї температури. Інакше крем відшарується. А масло буде кімнатної!
Час пройшов, тісто відпочило, починаю розгортати коржі. Ділю його на 8 рівних частин. Кожен шматочок по 80 г. Можна просто на око.
Роблю кульки, накриваю плівкою, щоб тісто не завітрилося.
І поки розкочую один шматочок, всі інші зберігаю в холодильнику. Розкочую коржі тонко, приблизно пару міліметрів. Розмір мого торта буде 20 * 20. З пергаментного паперу я зробила ось такий трафарет. Обрізати коржі буду вже після випічки. А з залишків зроблю посипання.
Наколюю ножем або виделкою і відправляю в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Час випічки 5-7 хвилин. До золотистої, рум'яної скоринки.
Ось такі апетитні коржі виходять. Вони дуже ніжні, хрусткі, ароматні. Відставляю в сторонку. Повернемося до крему. Розм'якшене вершкове масло добре збиваю до білого. Маса повинна бути пишна, глянцева.
До цього моменту заварювана основа вже добре охолола, загусла. Розмішую добре верчиком, можна міксером. І буквально потрохи, починаю змішувати зі збитим маслом! Повторюся, маси повинні бути приблизно однієї температури! Добре перемішую. Можна це також робити міксером. І буквально по немногу, починаю змішувати зі збитим маслом. Повторюся, маси повинні бути приблизно однієї температури. Добре перемішую. Можна це також робити міксером.
Ось такий пишний, повітряний крем повинен вийти. Він дуже ніжний, за смаком, як вершкове морозиво, яке розтануло.
За формою вирізаю коржі. Ріжуться вони легко, без проблем. Такий спосіб (обрізка після випічки) мені подобається найбільше. Зазвичай тісто після випічки сідає і коржі не вдаються ідеально рівними. А тут все стабільно :) Обрізки подрібнити. Ось таку кількість крихти вийшло. І починаю збірку торта. На дно блюда кладу ложку крему, щоб тортик не їздив. На кожен корж йде по 2 столові ложки з гіркою крему. І так збираю весь торт.
Кількості цього крему вистачить і на боки.
Присипаю крихтою. І залишаю просочитися. Розмір тортика після просочення вийшов 20 * 20 * 5.5
Прикрашаємо листковий торт за бажанням.
І звати всіх до столу.
Тортик дуже смачний, ніжний, вершковий, в міру солодкий. Загалом - ідеальний "Наполеон".

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі