Задумала приготувати подрузі торт на день народження, а вона дуже любить зефір. І вирішила я зробити їй сюрприз: заховати її улюблені ласощі в торт. Ось тепер ділюся з вами, що у мене вийшло... Коржі приготувала з масляного бісквіту з мотивів торта "Червоний оксамит", але оскільки рецептів цього торта в мережі дуже багато, я зробила щось середнє.
Інгредієнти
коржі для торта
- Яйце куряче (великі СО) - 3 шт
- Цукор - 270 г
- Борошно пшеничне / Борошно - 350 г
- Крохмаль (у мене був кукурудзяний, можна і картопляний) - 20 г
- Олія (обов'язково! Без запаху) - 250 г
- Какао-порошок - 8 г
- Кефір (3,2% жирності) - 300 мл
- Сода - 1 ч. л.
- Розпушувач тіста - 8 г
- Ванілін - 1 г
- Сіль (найдрібніша)
- Барвник харчової (гелевий червоний) - 8 кр.
сироп для просочення
- Сироп полуничний - 3 ст. л.
- Вода (кип'ячена, охолоджена) - 3 ст. л.
- Коньяк - 2 ст. л.
крем
- Зефір (НЕ парний) - 7 шт
- Вершки (33% жирності) - 250 мл
- Сир сирний - 400 г
- Маскарпоне - 250 г
- Цукрова пудра - 80 г
- Ванілін - 1 г
Підготувала необхідні продукти. Змішала борошно, какао, сіль і розпушувач, двічі просіяла через сито, щоб вони краще перемішалися.
Соду всипала в кефір, який потушив її, маса стала пінистої, перемішала і з'єднала з олією до однорідності.
В іншій ємності збити яйця з цукром до білого і до збільшення в обсязі, у мене це зайняло 5 хвилин. Додати ванілін і харчову фарбу, ретельно все з'єднати. Оскільки я використовувала гелеві барвники вперше, кількість брала методом "тику".
Поєднала яєчну суміш з кефірною, збиваючи на найменших оборотах міксера.
Поступово додаючи крохмаль і просіяну суху суміш в рідку, акуратно перемішала до однорідної густої маси. Оскільки у мене немає роз'ємних форм одного діаметра, я використовувала відповідну сковороду і керамічну каструльку, верх у них діаметром 20 см, а на дно трохи звужується, їх я змастила олією, в кожну поклала смужку промасленого пергаменту так, щоб краї були вище форми ( так зручніше виймати готові коржі). Розділила підготовлене тісто на дві частини, розлила в форми і відправила в духовку, заздалегідь прогріту до 170 градусів. Випікала 35 хвилин в сковороді, а в керамічної каструльці - 45 хвилин. Сподіваюся, що ви мене вибачте за те, що я забула ці моменти сфотографувати!
Потім охолодила заготовки на решітці. Зрізала у кожної верхівку, склала їх один з одним, зрізами всередину і загорнула в поліетиленовий пакет (можна в харчову плівку). Прибрала на 3 години в холод.
Зрізані з коржів верхівки злегка підсушити в теплій духовці, перемолола в подрібнювачі в крихту.
Тепер приготувала сироп для просочення коржів. Змішала кип'ячену воду з полуничним сиропом (взяла від варення), процідила через сито, додала коньяк.
Розділила зефір на дольки (у мене був подвійний).
Підготувала продукти для крему, просіяла цукр. пудру. Залила сироп у флакон-розпилювач. Поєднала обидва сиру, збивши міксером на середніх оборотах (третя швидкість з п'яти). Мені дуже подобається таке поєднання - маскарпоне трохи солодкуватий, а крем-чіз з кислинкою і злегка солонуватий. Додала ванілін і просіяну цукрову пудру, перемішала. Вершки вливала поступово, збиваючи до однорідної гладкої маси.
"Дозрілі" коржі дістала з холодильника, просочила сиропом.
Перший корж змастила найбільшою кількістю крема, трохи товщі до середини і відступивши від краю.
Виклала зефір, добре вдавлюючи його в крем, зверху так само промазав повністю кремом, використовуючи той, що видавився зефіром і ще доповнила до рівномірного покриття. Зверху кладемо другий корж, промазуємо верх і боки торта. Обсипати весь торт крихтою, злегка її приминаючи. Прибрати в холодильник на 2-3 години.
Готовий торт на день народження подрузі можна оформити за бажанням: посипати зверху цукровою пудрою, або мигдальними пелюстками, або цукатами з ягід. Але я ж готувала його на день народження дорогої подружки. Намагалася з усіх силоньок. Наліпили квітів з молочної мастики. Додала зефірінкі-маршмеллоу і золотисті намистинки-посипання. Помістила торт в тортницю. Ще трохи остудила і...
Додати новий коментар