Смачний торт "Пані Валевська"

Поєднує в собі пісочні коржі, хрустке безе, кислинку джему з чорної смородини, ніжний крем і мигдальні горішки. Цей пісочний торт нескладний у приготуванні. Встояти перед цим різноманіттям смаків неможливо. Можна готувати як торти на день народження, спробуйте.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Масло вершкове - 180 г
  • Молоко - 2 ст. л.
  • Жовток яєчний - 4 шт
  • Цукор - 40 г
  • Ванільний цукор - 15 г
  • Розпушувач тіста - 6 г
  • Сіль - 3 г

для безе

  • Білок яєчний (кімнатної температури) - 4 шт
  • Цукрова пудра - 180 г
  • Крохмаль - 10 г
  • Мигдаль (або інші горіхи) - 100 г

для прошарку

  • Джем (з чорної смородини) - 350 г

для крему

  • Молоко - 400 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 50 г
  • Ванільний цукор - 15 г
  • Крохмаль - 40 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 150

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 8

Залити мигдаль окропом і залишити на 10 хвилин. Потім обсушити горіхи паперовим рушником і очистити від шкірки. Злегка обсмажити мигдаль і подрібнити. Для тіста змішати просіяне борошно з розпушувачем. Потім додати в суміш холодне вершкове масло, нарізане шматочками. Перемішати руками в крихту. Змішати яєчні жовтки з цукром, ванільним цукром і сіллю. Додати цю суміш до масляно-борошняної крихті. Перемішати. Слідом додати до загальної маси молоко. Змішати, недовго. Сформувати ком.

Викласти тісто на деко, застелене папером для випічки, і розподілити його рівномірно по поверхні. Корж випікати 10 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180 ° C духовці. Для безе збити яєчні білки кімнатної температури в пухку масу. Додати цукрову пудру, частинами. Добре збивати, поки маса не стане блискучою. У висновку додати просіяний крохмаль. Перемішати. Викласти корж, який випікся, джем (або густе варення). Зверху викласти суміш зі збитих білків. Розподілити рівномірно. Посипати подрібненим мигдалем. Корж з джемом і безе випікати ще 30 хвилин в заздалегідь розігрітій до 150 ° C духовці.

Для крему змішати яйця, цукор, ванільний цукор і просіяний крохмаль. Потім додати гаряче молоко, поступово, попутно перемішуючи суміш. Слідом перелити суміш в кухлик і нагріти на середньому вогні, безупинно перемішуючи, до того часу, поки суміш не загусне і не закипить. Перекласти крем в інший посуд і остудити, періодично перемішуючи.

Розрізати корж на дві половини. Збивати вершкове масло кімнатної температури міксером протягом 3-5 хвилин. До збитого масла частинами додати заварний суміш. Перемішати. На одну половину коржа викласти крем, на іншу - накрити зверху. Прибрати виріб в холодильник на кілька годин. Пісочний торт "Пані Валевська" готовий.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі