Торт полунично-горіховий

Торт з горіховими бісквітними коржами, зі свіжої, соковитої полуницею і сирно-сметанним кремом! Яскраві і солодкі торти на день народження дівчині! Пробуємо?

Інгредієнти

горіховий бісквіт

  • Горіхи волоські (+ 60 грам для обсипання боків торта (за бажанням)) - 120 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 180 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 5 шт
  • Цукор - 180 г
  • Мед - 75 г

сирний крем

  • Сметана - 375 г
  • Сир - 300 г
  • Цукор - 150 г
  • Ванільний цукор - 1.5 ч. л.
  • Полуниця (+ для прикраси торта) - 500 г

глазур

  • Цукор - 4 ст. л.
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Масло вершкове - 60 г
  • Сметана - 3 ст. л.
Горіховий бісквіт: волоські горіхи очистити. Подрібнити до невеликих шматочків зручним способом. З'єднати в мисці борошно, подрібнені горіхи, дрібку солі і розпушувач тіста. Перемішати.
Відокремлюємо білки від жовтків в різний посуд. Додаємо до білків 50 грам цукру і збиваємо. Білкова маса повинна добре тримати форму. До жовтків додаємо цукор, що залишився і мед. І збиваємо поки вона не стане світлою і однорідною.
Всипаємо горіхово-борошняну суміш в жовткову і додаємо частину збитих білків. Акуратно перемішуємо. Потім в 3-4 прийоми декількома акуратними рухами додаємо білки, що залишилися.
Викладаємо тісто у форму (діаметр 20 см, попередньо дно застелила пергаментом і трохи змастила бортики олією) і відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 50-55 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Готовий бісквіт виймаємо з духовки і даємо охолонути і настоятися.
Розрізаємо остиглий бісквіт на 3 частини.
Сирний крем: з'єднуємо в чаші сир, сметану, цукор і ванільний цукор. Ретельно збиваємо до однорідного стану. Глазур: з'єднати цукор і какао, перемішати. Додати шматочки вершкового масла і сметану. Поставити на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, довести глазур до однорідного, гладкого стану. Зняти з вогню, дати охолонути.
Збираємо торт: горіховий бісквіт, зверху викласти розрізану навпіл полуничку.
Зверху-сирний крем.
Потім горіховий бісквіт, знову полуниця.
Шар сирного крему (залишаємо 2-3 ст. л. крему для боків торта).
Зверху - горіховий бісквіт.
Прикраса боків і верху торта - справа смаку і фантазії. Розповім свій варіант). Боки торта покрила сирним кремом і обсипала крихтою (подрібнені в блендері шматочки зрізаного з верху бісквіта, що піднявся + волоські горіхи).
Верх торта - глазур, свіжа полуниця, шматочки мармеладу і горішки!
Торт на день народження дівчині готовий. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі