Торт "Повітряний Снікерс"

Пісочний листковий торт з безе, карамельно-масляним кремом, горіховою ноткою і гіркуватістю шоколаду. За смаком нагадує батончик "Снікерс" і торт "Мікадо".

Інгредієнти

для коржів

  • Жовток яєчний - 4 шт
  • Цукор - 120 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Сіль - 1 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сік лимонний (або оцет) - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г

для безе

  • Білок яєчний - 4 шт
  • Сіль - 1 пуч.
  • Цукор (дрібний або цукрова пудра) - 200 г

для крему

  • Масло вершкове - 200 г
  • Молоко згущене (варене) - 380 г

для посипання

  • Арахіс - 150 г

для шоколадної глазурі

  • Шоколад темний - 80 г
  • Вершки (33%) - 80 мл
  • Сіль - 1 пуч.

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій: 10

Всі продукти в цьому рецепті повинні бути кімнатної температури.

Для тіста. Збити яєчні жовтки з сіллю, цукром і ванільним цукром. Потім додати вершкове масло. Змішати. Погасити соду лимонним соком і додати до загальної суміші. Далі додати просіяне борошно, частинами. Перемішати. Замісити м'яке тісто. Розділити тісто на дві частини, помістити в целофанові пакети і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. Потім розрізати одну з частин навпіл. Розкачати в тонкі пласти розміром 28х18 см на папері для випічки. Перекласти пласти на деко разом з папером.

Для безе. Збити яєчні білки з сіллю. Потім поступово додавати до них цукор, попутно збиваючи. Перекласти половину отриманої маси на пласти тіста. Розподілити. Зробити на поверхні нерівності. Прибрати збиті білки, що залишилися, в холодильник. Випікати в розігрітій до 150 ° C духовці 30-35 хв. Після випікання залишити в вимкненої і трохи відкритій духовці ще на 10 хвилин. Діємо тим же чином з другою половиною тіста.

Для крему. Збити вершкове масло. Потім поступово додавати варене згущене молоко, попутно змішуючи.

Для шоколадної глазурі. Розтопити шоколад на паровій бані, додавши до нього вершки і трохи солі.

Зібрати торт. Промазати кремом три коржа, так само посипавши їх обсмаженим і злегка подрібненим арахісом. Прикрасити верхній корж глазур'ю за допомогою кондитерського мішка. Залишити наш листковий торт при кімнатній температурі на 30 хвилин, потім прибрати в холодильник на ніч.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі