Торт "Прага" з пакета

Торт не м'ясо і не риба! Вкуснооо! Матусі спасибі (зберегла рецепти волохатих часів)! Торт і чай - це дааа! Це свято, панове! На торт я всіх вас запрошую! І з задоволенням пригощаю! Я старанно намагалася, щоб ви їли і добавки хотіли:)! Друзья! Дякую всім за підтримку, увагу, сердечність і розуміння! Ваша допомога в скрутну хвилину безцінної здалася мені! Дякуємо! Торти на день народження - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Концентрат (суха суміш заварного крему в пакеті, 100 грамів. У мене шоколадний, можна взяти ванільний і додати какао 1 ст. л.) - 1 пакет.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 ст. л.
  • Молоко - 100 мл
  • Какао-порошок (алкалізованний (можна не додавати, якщо крем шоколадний)) - 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Какао згущене - 0,5 бан.
  • Лікер (фруктовий для просочення коржів, трохи розбавити водою) - 30 мл
  • Вода (для просочення коржів)
  • Масло вершкове (для ганаша) - 50 г
  • Шоколад темний (для ганаша) - 50 г
  • Варення (тільки сироп, без ягід - щоб змастити верхній корж торта)

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 4

Заварний крем, борошно, алкалізоване какао (або просте), розпушувач перемішати, додати молоко, збити міксером. Алкалізованне какао надає випічці дууууже прешоколадний смак! А ось какао згущене у банці для кремовою прошарку я не знайшла. Взяла в пакеті, вона рідкувата, тому вливала в збите масло на око, потроху. Трохи вперед забігла. Виливаємо тісто в форму (16см), ставимо в розігріту до 180 град. духовку, випікаємо 30-35 хв.
Остудити на решітці, розрізати на два коржі. Дуже пористо і шоколадно! Коржі я просочила солодким лікером, трохи розведеним, можна просто цукровим сиропом або солодким чаєм.
Розм'якшене вершкове масло збити до білого кольору, поступово додати згущене какао і вимісити однорідний крем. Не треба старатися, крем може расслоиться. Помістимо його між коржами. Крем гладкий, пишний.
Зверху можна змастити тортик, за бажанням, сиропом від варення, далі покриваємо ганашем з темного шоколаду і прикрашаємо, як можемо! Для ганаша взяти 50 гр темного шоколаду, розтопити на водяній бані, додати 50 гр м'якого вершкового масла, гарненько вимішати масу до однорідності. Вага торта вийшла - 0,5 кг!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі