Торт "Простий"

Торт простий як в приготуванні, так і за інгредієнтами. Прекрасно підійде для сімейного чаювання а також як торт на день народження хлопчику. Торт виходить дуже легкий, повітряний, з приємною кислинкою яблук в коржах і з ванільним заварним кремом. Великим плюсом цього торта є мінімум жирів: всього 3 ст. л. олії на весь торт. Готуйте прості торти на день народження. Заходьте, угощайтесь!

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 3 шт
  • Яблуко (великі) - 2 шт
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 280 г
  • Цукор - 200 г
  • Вода - 60 мл
  • Лимон - 0.5 шт
  • Розпушувач тіста - 15 г

крем

  • Молоко - 500 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Ванілін - за смаком
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 ст. л.
  • Цукор - 100 г
Яйця збити з цукром до пишності.
Додати олію, воду і сік з половини лимона. Збити. Додати борошно з розпушувачем і за бажанням цедру лимона. Перемішати.
Яблука почистити, нарізати невеликими шматочками і додати в тісто.
Форму для випічки змастити олією або застелити пергаментом. У мене роз'ємна форма d = 28 см. Можна взяти менше форму, тоді торт буде пишніше. Вилити і розрівняти тісто.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 35 хвилин до зарум'янювання.
Приготуємо крем. Молоко поставити на невеликий вогонь. Яйця змішати з цукром, борошном і ваніліном. Половину гарячого молока вилити в яєчну суміш, перемішати віночком. Потім масу вилити до молока, варити на невеликому вогні, помішуючи віночком, до загустіння.
Остиглий корж розрізати навпіл.
Викласти корж на блюдо, змастити половиною крему.
Накрити другим коржем.
Змастити наш торт на день народження кремом, що залишився.
Прикрасити на свій смак. Поставити в холодильник на 2 години.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі