Торт "П'яна вишня"

Смачний домашній торт "П'яна Вишня". Дуже простий у приготуванні торт зі збитими вершками і вишнею!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 80 г
  • Цукор - 125 г
  • Какао-порошок - 45 г
  • Яйце куряче - 5 шт
  • Розпушувач тіста - 4 г
  • Вершки (33-35%) - 500 мл
  • Цукрова пудра - 60 г
  • Вишня (я використовувала у власному соку) - за смаком
  • Вино червоне напівсолодке (коньяк, горілка ...) - 150 мл
  • Стружка шоколадна - за смаком

Кількість порцій: 12

1. З вишні злити сік (якщо є) і залити алкоголем. Залишити настоюватися (краще на ніч).
2. Збити яйця з цукром до густої піни.
3. До збитої маси просіяти борошно, какао, розпушувач, перемішати до однорідного стану.
4. Тісто вилити у форму (у мене 18 см), прибрати в духовку випікатися при 180 на 35 хвилин.
5. Готовий, остиглий бісквіт прибрати в холод на кілька годин (краще на ніч).
6. Збити холодні вершки по піків, через пару хвилин після початку збивання, додати цукрову пудру.
7. З бісквіта зрізаю верх і ділю його на три коржа.
8. Вишню відкидаю на сито що-б злити алкоголь (він буде потрібно для просочення).
9. Зібрати торт в такій послідовності: просочити корж алкоголем і нанести на нього шар збитих вершків, потім викласти вишню і нанести ще трохи вершків (що-б вирівняти поверхню), накрити наступним коржем і повторити.
10. Верхній корж також просочити, нанести трохи крему, заповнити пустоти з боків торта.
11. Присипати торт з усіх боків шоколадною стружкою.
12. Прикрасити. У класичному варіанті використовуються збиті вершки, але я прикрасила сирним сиром, в який додала трохи цукрової пудри). Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі